Man skal ikke nedsætte tilskuddet til fri- og privatskoler, mener Hans Andersen fra Venstre. Arkivfoto

Man skal ikke nedsætte tilskuddet til fri- og privatskoler, mener Hans Andersen fra Venstre. Arkivfoto

DEBAT: Socialdemokratiet straffer børnefamilier i Hillerød

Hans Andersen, folketingsmedlem for Venstre, Fyrrebakken 24, 3600 Frederikssund

Vores børn er det kæreste vi har. Vi vil dem det bedste og give dem en god start på livet. Her spiller skolen en afgørende rolle. Det er her ungerne lærer den basale viden, som er fundamentet for resten af deres liv. Men ikke alle børn – eller forældre – er ens og ikke alle passer ind i folkeskolens rammer. Derfor skal vi sikre, at der fortsat er et reelt frit skolevalg. Desværre er regeringen ikke af den opfattelse.

I regeringens finanslovsudspil for 2020 vil man nedsætte tilskuddet til fri- og privatskoler. I Hillerød Kommune vil der i gennemsnit skulle spares over 750.000 kroner på hver fri- eller privatskole. Samlet mister skolerne over 5,3 millioner kroner årligt. Og selvom regeringen vil kompensere med en lille pulje til særligt udsatte skoler, så vil det have store konsekvenser. Det kan meget vel blive dødsstødet til skolerne og mange andre i Nordsjælland.

Det er Venstre imod, og vi vil kæmpe for, at vi fastholder det nuværende tilskudsniveau. For fri- og privatskolerne står ikke i kontrast til folkeskolen. Tværtimod. Det er et supplement. For selvom Socialdemokratiet klandrer Venstre for et ideologisk korstog i kampen for fri- og privatskoler, så passer det ikke.

For Venstre handler det om at reel sikre valgfrihed. Vi ønsker at børnene og deres forældre frit skal kunne vælge en skole, som passer til børnenes behov og forældrenes værdier. Det mener vi ikke, fordi skolen privat, men fordi vi tror på, at ikke alle børn eller forældre kan sættes i samme boks. Og modsat Socialdemokratiet, så mener vi, at forældrene skal have et reelt frit valg.

Publiceret 09 October 2019 15:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr