Annette Rieva fra Venstre glæder sig over ideen om et internt vikarbureau med vikarer inden for ældrepleje og sundhed. Pressefoto

Annette Rieva fra Venstre glæder sig over ideen om et internt vikarbureau med vikarer inden for ældrepleje og sundhed. Pressefoto

DEBAT: Kontinuitet i ældreplejen

Annette Rieva (Venstre), næstformand i Omsorg- og livskraftsudvalget, Pibe Møllevej 16, Alsønderup

I en årrække er der blevet arbejdet på, hvordan vi skaber kontinuitet i ældreplejen, og resultaterne kan - for nogle - være svære at få øje på.

I omsorg- og livskraftsudvalget har dette min særlige interesse, da jeg ofte møder ældre plejekrævende borgere, der rejser problematikken omkring de mange forskellige ansigter, de møder i deres hverdag.

Vikarerne vil i højere grad kende borgerne, som vil opleve, at de møder de samme ansigter

Der har været mange forslag og refleksioner i spil i forhold til at imødekomme behovet for kontinuitet i plejen, og et af tiltagene er et internt vikarbureau med vikarer inden for ældrepleje og sundhed.

Vikarerne vil i højere grad kende borgerne, som vil opleve, at de møder de samme ansigter. Derudover er det ambitionen, at medarbejderne bliver mindre belastede, fordi der er et internt vikarbureau at trække på.

Jeg mener, det er vigtigt, at vi både lytter til borgernes behov og samtidig imødekommer det pres, der kommer på kommunerne i fremtiden, når det drejer sig om pleje og sundhed.

Aktuelt er plejecentrene pressede, og jeg håber, at dette vil blive set som en håndsrækning til dem også.

Publiceret 08 October 2019 17:00