Har bygherren dispensation til at skalte og forvalte med den tid, de bruger på byggepladsen, spørger Pia Lenau. Foto: MDT

Har bygherren dispensation til at skalte og forvalte med den tid, de bruger på byggepladsen, spørger Pia Lenau. Foto: MDT

DEBAT: Larm fra byggeplads

Pia Lenau, Løngangsgade 17A, Hillerød

Jeg er godt klar over, at byggepladsen Slotsengen med bygherren har fået alskens dispensationer for sit byggeri. Bl.a. at vi naboer skal lægge øre, krop og helbred til den larm, der kommer derfra.

Hvad, jeg ikke ved, er, om bygherren har dispensation til at skalte og forvalte med den tid, de bruger på byggepladsen? Kan det virkelig passe, at foruden de fem dage om ugen fra kl. 7 til kl. 17 (18), at også lørdage tages i brug (og søndage?)?

Der tændes for generatoren og bruges adskillige larmende maskiner og kran og selv med lukket altan dør og alle vinduer (virkelig hyggeligt om sommeren, ikke sandt? Og om vinteren vil nogle af os naboer til byggepladsen egentlig gerne ha lidt luft ind i stuerne)?

Er det ikke nok, at vi i naboboligerne generes af larmen og uroen fem dage om ugen?

Er der lovhjemmel for byggeri på Slotsengen om lørdagen og søndagen? For hvis der er givet dispensation for dette, er det under al kritik at kommunen, totalt hensynsløst, favoriserer pengepungen og stressende byggeplaner frem for borgernes helbred.

Pyt med os gamle og svagelige, ikke sandt? Der kommer nye, yngre skatteborger til at bo i de nye boliger. I øvrigt i løbet af ugen piloteres der fra kl.7 til kl.18 på Frederiksbro. Dette er et omfattende nabolag.

Hvad har kommunen, Byplanudvalget, egentlig tænkt på i sin tid, da de, rundhåndet, delte ud af dispensationer? Kommunen skulle skamme sig.

Svar fra Hillerød Kommune:

Hillerød Kommune har ikke givet dispensation til, at der arbejdes med støjende arbejde uden for normal arbejdstid, som er kl. 7-18 på hverdage.

Vi vil meget gerne høre direkte fra naboer, hvis de oplever støj fra byggepladsen på andre tidspunkter end normal arbejdstid.

Klager kan sendes til byg@hillerod.dk

Rie Lind, By- og Miljøchef

Publiceret 02 October 2019 13:00