Den røde snor blev 'kørt over' i Favrholms nye lyskryds ved indvielsen, men lyskrydsene virker ikke som de skal, skriver borger. Arkivfoto: Presse

Den røde snor blev 'kørt over' i Favrholms nye lyskryds ved indvielsen, men lyskrydsene virker ikke som de skal, skriver borger. Arkivfoto: Presse

DEBAT: Nedbremsning til ingen verdens nytte på Overdrevsvejen

Helge Munk-Winther, Favrholmvænget 3,3400 Hillerød

Hvorfor skal flere hundrede, ja måske tusinde biler, der hver dag kører på Overdrevsvejen, bremse og ofte standse helt op og holde for rødt lys i de to nye lyskryds, der er etableret og sat i gang på Overdrevsvejen/ den nye bydel Favrholm og Hestehaven/det nye sygehus. Der er ingen trafik på vejen ind til den nye bydel og meget, meget sjældent trafik ind til Hestehaven, som indtil nu selv har kunne finde ud af at standse for ubetinget vigepligt.

I disse tider hvor vi alle taler om miljø! Biler bremser ned fra 70 til ca. 0 for at se, om trafiklyset skifter fra rødt, som det åbenbart altid er, til grønt. Nogle gange skifter det hurtigt og andre gange ikke, selvom der ikke er andre i krydset. Så kan vi holde der i tomgang for at sætte i gang igen. Hvor er miljøet henne?

Nedbremsning, holde for rødt i tomgang, igangsætning igen hen til det næste lyskryds, hvor det samme gentager sig - til ingen verdens nytte. Når trafiklyset endelig skifter til grønt, slipper der 2-3 biler over, og så skifter det til rødt igen, selv om der ikke er krydsende trafik. Det er til skade for miljøet, stor irritation for alle, unødvendig brug af strøm til alle lyssignalerne.

Publiceret 26 September 2019 16:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr