Kommunens regulativ for affaldshåndtering saboterer enhver fornuftig ordning på afhentning af haveaffald, skriver Arne Sørensen. Arkivfoto

Kommunens regulativ for affaldshåndtering saboterer enhver fornuftig ordning på afhentning af haveaffald, skriver Arne Sørensen. Arkivfoto

DEBAT: Brugerfjendsk bureaukrati

Arne Sørensen, Kromarken 1, Fredensborg

Kommunens regulativ for affaldshåndtering 2020, som netop nu i høring, er et mesterværk af brugerfjendsk bureaukrati.

Det ser ud til, man ønsker fuldstændig at sabotere enhver fornuftig ordning på afhentning af haveaffald.

Drop sækkene og bureaukratiet, og lad for en gangs skyld fornuften råde

Men man kunne evt. gøre således:

a) Afhentning med grab. Der forsættes som hidtil med udbud. Afregn med vognmand for hvad der de facto bliver indsamlet. Genbrugsstationen har helt sikkert styr på det.

b) Afhentning med grab. Genbrugsstationen anskaffer en lastbil med grab, og hjemtager arbejdet, som den har gjort med den øvrige affaldsindsamling. Det er vel nok den mest optimale, energivenlige og økonomiske løsning. Lastbilen behøver ikke at stå i opvarmet garage om vinteren, som andre af forsyningens køretøjer.

c) Vi gør som bl. a. København og Ballerup. Der afhentes 8 -10 gange i sæsonen haveaffald på matriklen. Der benyttes standard affaldsbeholdere som f.eks. til restaffald eller pap. Beholderne er glatte indvendige så de kan pakkes godt, uden der er problemer med at tømme dem.

En indsamling af affald er betydelig mere miljørigtig end, at hver haveejer kører til genbrugsstationen med sit affald, det være sig i trailer eller bagagerum. Ud over tiden koster det vel omkring 3 liter brændstof pr. tur. Vores genbrugsstation er just ikke centralt placeret.

Den foreslåede ordning med papirsække har disse negative sider:

1. Vi indfører atter papirsække efter de er blevet erstattet at et velfungerende system med affaldsbeholdere.

2. Papirsækkene og de bundtede grene skal håndteres manuelt, med arbejdsskader og nedslidning til følge.

3. Papirsækkene er en ekstra udgift (10 kr/stk)

4. Papirsækkene er besværlige at håndtere, kan ikke pakkes kompakt. Det er noget skidt at arbejde med i forhold til en beholder på hjul.

5. Papirsækkene er en overflødig resurse at benytte, når de helt kan undgås. Det er ikke specielt CO2 venligt.

Drop sækkene og bureaukratiet, og lad for en gangs skyld fornuften råde.

Publiceret 25 September 2019 17:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr