Enhedslisten vil prøve at få sat 10 millioner kroner af i budgettet for 2020, så kommunen har mulighed for at finansiere solceller på egnede bygninger, skriver Tue Tortzen. Arkivfoto: Mdt

Enhedslisten vil prøve at få sat 10 millioner kroner af i budgettet for 2020, så kommunen har mulighed for at finansiere solceller på egnede bygninger, skriver Tue Tortzen. Arkivfoto: Mdt

DEBAT: Ny mulighed for opsætning af solceller

Tue Tortzen, byrådsmedlem for Enhedslisten, Slettebakken 1, Hillerød

Der er kommet en mulighed for, at kommunerne kan få dispensation til at sætte solceller på deres bygninger. Det har ellers været næsten umuligt på grund af nogle tåbelige og indviklede regler.

Hillerød Kommune gik glip af en meget stor energiproduktion, da vi skulle lægge nyt tag på tennishallen. I stedet for det tag, som kom på, kunne vi have lagt et heldækkende solcelletag på og ført strømmen lige over i svømmehallen.

Dermed kunne vi spare mange penge og store mængder af gas til opvarmning af vandet.

Det blev desværre ikke til noget på grund af reglerne, men nu er der altså mulighed for at få dispensation.

Enhedslisten vil derfor prøve at få sat 10 millioner kroner af i budgettet for 2020, så vi har mulighed for at finansiere solceller på egnede bygninger - og for at udskifte tage med heldækkende løsninger efterhånden, som der skal udskiftes.

Rudersdal Kommune er gået i gang med at udnytte de nye muligheder - så skal vi også.

Bedst var det, hvis hele loven blev lavet om, så det er lovligt at producere el for alle, men muligheden for dispensation er en god start.

På sigt må det være målet, at der sættes solceller op overalt, hvor der kan produceres miljørigtig energi. Investeringen tjener sig ind i løbet af 8-10 år, og så er der overskud resten af anlæggets levetid - cirka 25 år.

Det giver penge i kassen og gavner miljøet.

Publiceret 19 September 2019 15:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr