Henning Larsen fra Skævinge foreslår, at man bruger noget af vandet fra den nuværende slotssø langs med Slotsgade mellem Slangerupgade og Frederiksværksgade til parkeringsplads - et areal syd for hvor dette foto er taget. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Henning Larsen fra Skævinge foreslår, at man bruger noget af vandet fra den nuværende slotssø langs med Slotsgade mellem Slangerupgade og Frederiksværksgade til parkeringsplads - et areal syd for hvor dette foto er taget. Arkivfoto: John Jessen Hansen

DEBAT: Kan den lille slotssø ikke laves til p-plads?

Henning Larsen, Bolandsvej 5, Skævinge

Vedrørende Markedspladsens busparkering og hotelbyggeri går mine tanker på, om det var en idé at bruge noget af den lille slotssø til p-plads (langs med Slotsgade mellem Slangerupgade og Frederiksværksgade, red.).

Det kunne blive muligt ved at slå spuns ned i søen og fylde det inddæmmede areal op.

Men hvor meget plads, der skal til for at tilgodese turistbusserne, må der laves en undersøgelse af.

Jeg ved da godt, at slottet og arealerne skal man værne om, og vandgennemstrømningen skal da forblive intakt, men hvis man vil tænke på en ny måde, kan det foreslåede areal løse mange problemer med turistbusser i byen.

Og turisterne til slottet vil kunne gå stille og roligt til og fra slottet. Der vil også kunne opsættes boder med salg af diverse souvenirs, og tænk, at dem som kommer med toget, kunne sætte sig ind i en shuttle-bus.

Hillerød Kommune og styrelsen af slottet må i fællesskab kunne udforme dette areal, så det bliver lige så flot som de andre arealer omkring slottet.

Dette indlæg skriver jeg uden at kende til, om ideen har været fremme tidligere.

Publiceret 18 September 2019 18:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr