"Vi ønsker et projekt, der passer til den historiske bymidte, overholder kommuneplanen og er ret overbeviste om, at borgerne vil være enige med os i at fastholde et øvrigt ret spændende projekt på max. 3,5 etager," skriver SF's Peter Langer om byggeprojektet i Lowsons gård. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: SF og Lowsons Gaard

Peter Langer, byrådsmedlem for SF og medlem af Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget

På seneste møde i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget skulle udvalget tage stilling til to ting m.h.t. projektet i Lowsons Gaard:

Skulle startredegørelsen igangsættes og sendes videre til borgermøde, og skulle udvalget anbefale 3,5 etager generelt eller 4,5 etager på visse dele af bygningen?

SF mødte op for at sende projektet videre med en højde på 3,5 etager. Men som det fremgår af mødereferatet, mødte S op med flere forbehold m.h.t. butikker og placering og stemte derfor imod at sende hele projektet videre.

Det fjerner selvfølgelig ikke SF’s modstand mod de 4,5 etager

SF ville gerne sende et signal om at støtte et projekt på 3,5 etager, selv om Hillerød Posten citerer min gode kollega Mie Lausten (S) for det modsatte. Men p.g.a. de nye forbehold fra S valgte jeg at afvente mødet i Økonomiudvalget og borgermødet for at lande sagen der.

Det fjerner selvfølgelig ikke SF’s modstand mod de 4,5 etager. Vi ønsker et projekt, der passer til den historiske bymidte, overholder kommuneplanen og er ret overbeviste om, at borgerne vil være enige med os i at fastholde et øvrigt ret spændende projekt på max. 3,5 etager.

Derfor kommer SF - uanset andre ændringer - til at gå ind for max. 3,5 etager, når sagen kommer på dagsordenen igen.

Publiceret 11 September 2019 15:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr