Maria Christiane Scott roser personalet på hospitalet i Hillerød. Pressefoto: AV-Afdelingen, Nordsjællands Hospital

Maria Christiane Scott roser personalet på hospitalet i Hillerød. Pressefoto: AV-Afdelingen, Nordsjællands Hospital

DEBAT: Sygehuspersonalet er vingerne, der bærer den tunge humlebi

Maria Christiane Scott, Aggebovej 6, 3200 Helsinge

Kære personale på gulvet på Hillerød Sygehus

Forrige mandag blev jeg for første gang i mit liv rigtig syg. Jeg blev indlagt direkte fra egen læge, og derfra kom jeg gennem triage, base 1 og så op på kirurgisk sengeafsnit, og udskrevet efter en uge med omfattende undersøgelser og en del spændende medicin, jeg ikke har prøvet før.

Hver og en læge, portør, sygeplejerske, rengøringsperson, bioanalytiker, røde kors-frivillig og alle dem på scannerne og i endoskopi har været helt fantastisk, og jeg er fuld af taknemmelighed.

Hold fast, hvor summer I rundt. Men når I taler med mig, er I nærværende. I brokker jer aldrig (!), I fortæller højest at I altså liiiige har en, der er meget dårlig, og beklager ventetiden.

Jeg har virkelig en uendelig respekt for jer. Sygehuset er en tung humlebi, og I er vingerne, der ikke burde kunne bære, men I gør det alligevel.

Jeg har set jer trylle pladser frem på en meget lille gang med mange dårlige patienter og alt for få stuer. Jeg har set, at I er oppe imod IT-systemer, som nogle gange ikke vil samarbejde om de mindste ting. Jeg er blevet undersøgt stående på gangen, fordi jeg til sidst ikke havde nogen seng.

Og i weekenden er der nærmest undtagelsestilstand, fordi der er endnu færre på vagt. Det burde ikke være sådan der. I burde have plads og hænder til at udføre jeres arbejde (og hånden på hjertet en del mere i løn).

Hvis nogen ansvarlig, politiker eller lignende, læser med, så støt personalet nu! Det har aldrig været holdbart, det der!

Tusind tak for behandlingen. I har været så grundige og søde. Og nej, I gør ikke bare jeres arbejde, I gør det så godt.

Den næste mail går til køkkenet; dårlig hospitalsmad hører øjensynligt fortiden til, så tak for mad.

Med store hilsner Maria, som stadig ikke er helt færdig-undersøgt, men har det rigtig godt.

Publiceret 06 September 2019 14:00