Hvad skal alle de frivillige gøre, når den store gratis grusparkeringsplads bag biblioteket lukker, spørger Gerd Johnsen. Arkivfoto: Mdt

Hvad skal alle de frivillige gøre, når den store gratis grusparkeringsplads bag biblioteket lukker, spørger Gerd Johnsen. Arkivfoto: Mdt

DEBAT: Frivillige til tælling med betalingsparkering

Gerd Johnsen, frivillig i Hillerød, Strødam Mose 9, Hillerød

Hvad tænker byrådet dog på med parkering? Nu bliver både turisterne, arbejdende mennesker og frivillige smidt ud af bymidten.

For nylig sad jeg til møde for frivillige i Klaverfabrikken, som ligger i Kulturaksen.

Os frivillige har nogle ganske få krav til at være frivillige, og det er, at det skal være sjovt og hyggeligt, gratis kaffe og lidt mad – og så skal det ikke koste noget

Klokken 17.30 gik vi som sædvanlig ind efter en p-billet til den lille grusparkering, som efter kl. 18 er fri tilgængelig – men ak, så kom der en meget trist meddelelse om, at snart lukker den store gratis grusparkering ved Kulturaksen.

Og den lille grusparkering (som ikke kan rumme alle os frivillige, der er i Frivilligcenteret, Klaverfabrikken, Kedelhuset, biblioteket, Nord Sjællandsmuseum) kommer vi heller ikke til at bruge gratis fra kl. 18 eller med p-billet, da den tilhører biblioteket.

Så fremtiden bliver nok, at vi skal holde i det store betalings-parkeringshus. Og hvem skal så betale?

Byrådet siger, at der er masser af p-pladser – ja, betalings p-pladser!

Men os frivillige har nogle ganske få krav til at være frivillige, og det er, at det skal være sjovt og hyggeligt, gratis kaffe og lidt mad – og så skal det ikke koste noget.

En udgift til p-afgift 10 kr. pr time, som sagtens kan ende på en udgift på 30-70 kr. pr deltagelse i frivilligarbejdet, er ikke acceptabel.

Straks ved frivilligmødet sagde mange, at hvis vi skal til at betale for parkering, så holder jeg op som frivillig.

Personlig stemte jeg på Kirsten Jensen til byrådet, da hun sagde, at hun ville tage borgerne med i beslutningsprocesserne om Hillerøds udvikling, men nu ødelægges mange gode initiativer og dagligdage af betalingsparkering.

Hvad har byrådet tænkt sig at gøre? Kan alle vi frivillige få et kort til at lægge i forruden på linje med handicapkort med tilladelse til gratis parkering?

Publiceret 03 September 2019 17:00