Kristian Hegaard. Arkivfoto: Peter Mailand

Kristian Hegaard. Arkivfoto: Peter Mailand

DEBAT: Tid til at investere i vores skoler

Kristian Hegaard, folketingsmedlem for Radikale Venstre

Med folkeskolereformen i 2013 var det meningen at skabe en mere varieret skoledag. Mere bevægelse, flere forskellige læringsformer og mere plads til kreativitet. Intentionerne var gode, men det var resultatet ikke. Foruden at reformen aldrig fik den nødvendige finansiering, så blev lærerne svigtet i processen. Den tillid skal genoprettes. Det kræver, at vi investerer i folkeskolen, og at vi begraver tanken om, at folkeskolen skal detailstyres ned til sidste komma i skoleskemaet for til gengæld at give vores lærere friheden til selv at skabe jordens bedste folkeskole tilbage.

Derfor foreslår Radikale Venstre, at folkeskolen skal tilføres en milliard kroner på landsplan. Det vil betyde 10,4 millioner kroner ekstra om året til skolerne i Hillerød. Det betyder helt konkret for Hillerød kommune, at man får råd til at ansætte cirka 19 ekstra lærere, eller omkring 1400 kroner ekstra per elev til at sikre bedre undervisningsmaterialer og bedre råd til at komme ud og besøge virkeligheden både i form af virksomhedsbesøg, men også entrebilletter til kulturelle institutioner.

For det skal være sjovt at gå i skole. Børn skal lære mere og testes mindre. Og vi skal behandle de lærere, der betyder så meget for vores børns fremtid, ordentligt. Det betyder, at vi skal tage det seriøst, når lærerne igen og igen siden 2013 har sagt, at de ikke har tid til at sikre den fornødne kvalitet i undervisningen.

Derfor er det af allerhøjeste prioritet for os, at folkeskolen løftes, når statens budgetter fordeles. Dette sikrer folkeskolen ressourcer til at leve op til intentionerne med skolereformen. For vores vigtigste opgave som politikere er at skabe muligheder for mennesker. Her er folkeskolen er den mest mulighedsskabende institution i Danmark.

Publiceret 22 August 2019 15:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr