Desværre er det ikke kun på børneområdet, men også voksne med handicap og psykisk sårbarhed, der mangler tilstrækkelig støtte, skriver Elizabeth Christensen. Arkivfoto

Desværre er det ikke kun på børneområdet, men også voksne med handicap og psykisk sårbarhed, der mangler tilstrækkelig støtte, skriver Elizabeth Christensen. Arkivfoto

DEBAT: "Lyt til vores bøn og prioriter mennesker med handicap"

Elizabeth Christensen, Kildedalen 66, 3400 Hillerød

#enmillionstemmer er en landsdækkende voksende facebookgruppe for mennesker, der er berørt af handicap og psykisk sårbarhed. Over vinteren og foråret har der været meget fokus på forholdene for børn med handicap i Hillerød kommune, og det har vist sig, at der generelt er stort problem med at få økonomien til at hænge sammen med de behov, borgerne har. Desværre er det ikke kun på børneområdet, men også voksne med handicap og psykisk sårbarhed, der mangler tilstrækkelig støtte.

I lighed med alle andre kommuner i landet har Hillerød kommune fået et brev fra gruppen #enmillionstemmer - pårørende til handicap og psykisk sårbarhed med opfordring om at lytte til vores bøn og prioritere mennesker med handicap og psykisk sårbarhed ved budgetforhandlingerne.

Det er glædeligt, at byrådet allerede er opmærksomme, og i nærmere fremtid vil Peter Frederiksen (Venstre, formand for børneudvalget, red.), og Christina Thorholm (formand for omsorgsudvalget, Radikale Venstre, red.) skrive et udførligt svar.

Budgetforhandlingerne mellem Christiansborg og KL er netop begyndt, og jeg håber, at kommunen får bedre mulighed for at sikre velfærd uden at blive pålagt flere stramninger ovenfra.

Publiceret 22 August 2019 16:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr