"Et friplejehjem er et godt supplement til kommunens eksisterende plejehjem," skriver Annette Rieva fra Venstre. Pressefoto

DEBAT: Tiden er moden til friplejehjem i Hillerød

Annette Rieva (V), byrådsmedlem, næstformand for Omsorg og Livskraftsudvalget

Tiden er moden for et friplejehjem i Hillerød. Tanken er ikke ny og har tidligere delt vandene blandt politikere i Hillerød. Men faktum er, at vi lever længere – heldigvis– og derved kommer der flere ældre. Vi kommer heller ikke udenom, at med det stigende antal mennesker med multiple kroniske sygdomme, bliver behovet for at udvikle og individualisere boligformer, afgørende for den kvalitet borgerne møder i fremtiden.

I Venstre ser vi det som en fordel, at der er flere valgmuligheder, og et friplejehjem er et godt supplement til kommunens eksisterende plejehjem. Så i stedet for at kigge på, hvorfor det ikke kan lade sig gøre, mener jeg, at vi skal i arbejdstøjet og kigge organiseringen af fremtidens plejehjem igennem, både kommunale og friplejehjem, og herved prioritere indsatsen for de ældre i kommunen.

I stedet for at kigge på, hvorfor det ikke kan lade sig gøre, mener jeg, at vi skal i arbejdstøjet og kigge organiseringen af fremtidens plejehjem igennem, både kommunale og friplejehjem

Nuvel, vi har jo ikke et akut kapacitetsproblem, men rettidigt omhu kan vel ikke skade. Det kunne jo give god mening at starte med at se på Favrholm som en mulig placering.

Publiceret 14 August 2019 15:00