Hillerød Ældreråd ser med bekymring frem til de kommende budgetforhandlinger, især den foreslåede reduktion af demensnormeringen på plejecentrene, skriver ældrerådet. Arkivfoto

Hillerød Ældreråd ser med bekymring frem til de kommende budgetforhandlinger, især den foreslåede reduktion af demensnormeringen på plejecentrene, skriver ældrerådet. Arkivfoto Tyler Olson / SimpleFoto

DEBAT: Uacceptabel reduktion af demensnormeringen

Birgit Vejby, formand for Hillerød Ældreråd, på vegne af Hillerød Ældreråd

Hillerød Ældreråd ser med bekymring frem til de kommende budgetforhandlinger for 2020 og årene fremefter.

Især den foreslåede reduktion af demensnormeringen på plejecentrene er for os helt uacceptabel.

Svært demente på kommunens plejecentre har brug for personale til både at understøtte den daglige pleje, og i høj grad også tid til nærvær og trygge rammer for den demente.

Vi ved, hvor meget det kræver af personalet på plejecentre at passe de demente borgere, og vi ved, hvor travlt personalet har med den nuværende normering.

Demente har brug for trygge rammer, aktivering og genkendeligt personale.

Derfor er vi i Hillerød Ældreråd dybt bekymrede og uforstående over for, at man i budgettet foreslår at reducere normeringen, både i demensnormeringen og i grundnormeringen på plejecentrene.

I alt vil man fjerne syv stillinger på plejecentrene og to-en-halv stilling fordelt på seks plejecentre.

Det lyder på papiret måske umiddelbart ikke af meget, men vi kan garantere, at for de berørte borgere på plejecentrene betyder det alt.

Publiceret 12 August 2019 15:00