Vi skal have fibernet ud til alle i Hillerød Kommune, skriver Flemming Thornæs fra SF. Arkivfoto

Vi skal have fibernet ud til alle i Hillerød Kommune, skriver Flemming Thornæs fra SF. Arkivfoto

DEBAT: Skub på fibernet

Flemming Thornæs, formand, SF Hillerød, Skovlyet 4, Gadevang, 3400 Hillerød

Vi skal have fibernet ud til alle i Hillerød Kommune. Og her er SF helt på linje med Venstre og andre, som ønsker det så hurtigt som muligt. En god fibernet forbindelse er i dag en vigtig forudsætning for bosætning blandt andet i de mindre samfund og ofte vigtig i den enkelte familie for, at alle IT-behov kan opfyldes samtidigt.

Venstres byrådsmedlem Annette Rieva beskrev i sit seneste debatindlæg, hvorledes Hillerød kommune er i gang blandt andet ved at nedlægge tomrør ved nye vejprojekter.

I forrige uges udgave af Hillerød Posten kunne vi læse, at TDC er gået i gang med at etablere fibernet i et område i Hillerød med tilbud om gratis tilslutning til omkring 1.000 adresser mellem sygehuset og Slotshaven.

Jo hurtigere man melder sig, jo hurtigere kan vi alle få bedre forbindelser – også i alle de mindre bysamfund i kommunen

Men som borger i Hillerød Kommune kan vi selv skubbe på udviklingen. Man kan tilkendegive sin interesse for at få en gratis tilslutning ved at gå ind på www.tdcfiber.dk og tilmelde sig der. Det koster ikke noget, etableringen af fiberforbindelsen er gratis, ligesom det er gratis at have den. Om man vælger at købe et produkt på fiberen hos sin foretrukne udbyder, er op til den enkelte husstand. Man er med andre ord ikke bundet til et abonnement eller til at aftage et TDC produkt.

Når der er cirka 80 procent positiv tilkendegivelse i et område, så har TDC oplyst, at de vil etablere en gratis fibernet tilslutning indenfor et halvt års tid.

Her i Gadevang er vi oppe omkring 21 procent positiv tilkendegivelse, så der er en bid vej endnu, men jo hurtigere man melder sig, jo hurtigere kan vi alle få bedre forbindelser – også i alle de mindre bysamfund i kommunen.

Så hvis du har en langsom forbindelse eller blot vil hjælpe dine naboer med at få en bedre forbindelse, så skub selv på via interessetilkendegivelse på www.tdcfiber.dk

Publiceret 11 August 2019 16:00