Byrådet arbejder på at sikre borgerne adgang til fibernet, skriver Annette Rieva fra Venstre. Pressefoto

Byrådet arbejder på at sikre borgerne adgang til fibernet, skriver Annette Rieva fra Venstre. Pressefoto

DEBAT: Fibernet i Hillerød

Annette Rieva, byrådsmedlem for Venstre, Pibe Møllevej 16, Alsønderup

Fibernettet er fra tid til anden et debatteret emne af borgerne i Hillerød. Efterspørgslen er stigende, og en hurtig og stabil internetforbindelse er efterhånden et must i ethvert hjem og enhver virksomhed. Det lader dog til, at der mangler gennemsigtighed både i forhold til muligheden for fibernet for den enkelte ejendom, og strategien fra kommunen, i forhold til digitale forbindelser, kunne nok være tydeligere.

Faktum er nemlig, at vi er i gang. Byrådet og Hillerød kommune har i strategien Smart City sikret, at der bliver lagt tomrør i alle nye vejprojekter til at forbedre muligheden for fibernet, og det er glædeligt, at digital infrastruktur nu er noget, der også drøftes politisk.

Hillerød arbejder ligeledes sammen med andre kommuner for at lægge pres på området for at fremme digital infrastruktur. Der ligger dog en stor udfordring i forhold til borgernes adgang til udbyderne, hvor det både er uklart, hvor man henvender sig, hvis man ønsker fibernet, og om man reelt har muligheden. Fibernet bliver etableret af private udbydere efter princippet om de frie markedskræfter, og når man følger debatten, er erfaringerne noget brogede, hvilket også får mig til at konkludere, at vi som politikere har et ansvar for at få udbyderne af fibernet i tale.

God dækning af bredbånd er både attraktivt og nødvendigt for borgere og erhverv i Hillerød kommune. Samarbejdet er på vej i den rigtige retning, hvilket vi aktuelt kan se, da TDC igangsætter massive fiberinvesteringer i kommunen og ikke som den eneste udbyder.

Så ja – vi er i gang, men det er forståeligt, at man som borger både synes, processen er for langsom og ugennemsigtig. Det skal der gøres noget ved!

Publiceret 04 August 2019 07:00