Hillerød Kommune er ved at indføre et totalt rygeforbud for medarbejderne i arbejdstiden. Det bryder tidligere byrådsmedlem Jonathan Schacht Halling sig ikke om. Modelfoto

Hillerød Kommune er ved at indføre et totalt rygeforbud for medarbejderne i arbejdstiden. Det bryder tidligere byrådsmedlem Jonathan Schacht Halling sig ikke om. Modelfoto nito - stock.adobe.com

DEBAT: Tidligere byrådsmedlem om rygeforbud: "Stop formynderiet"

Jonathan Schacht Halling, tidligere byrådsmedlem (LA), Møllevang 5, 3400 Hillerød

Jonathan Schacht Halling, tidligere byrådsmedlem (LA), Møllevang 5, 3400 Hillerød

Det er ikke nogen hemmelighed, at Hillerød Kommunes forvaltningsledelse længe har ønsket at underlægge medarbejderne et totalt rygeforbud – og ikke blot dem der plejer børn og ældre i de kommunale institutioner.

Nej, alle. Også medarbejderen der er på vej til et møde i egen bil, medarbejderen, der holder pause under åben himmel, og medarbejderen, der har en aftalt hjemmearbejdsdag. De skal åbenbart risikere deres stilling, hvis de tager en stille smøg i løbet af en hektisk arbejdsdag og i øvrigt ikke generer en levende sjæl.

I stedet for at udvise rummelig og saglig ledelse, hvor kravene til medarbejderne er høj faglighed og stor effektivitet, står Hillerøds direktører for et bedrevidende formynderi, og de politisk ansvarlige agerer dikkende lammehaler.

Offentligheden prøver man at bilde ind, at det man gør nu, er helt anderledes, end det man gjorde i sidste valgperiode, hvor jeg fandt et flertal og stillede et forslag, der stoppede direktørernes hetz mod rygerne. Men der er ingen forskel.

Også dengang påberåbte ledelsen sig medarbejderudvalgenes erklærede opbakning. Og dengang som nu talte jeg alligevel med utilfredse medarbejdere, der ikke kunne genkende, at der skulle være givet opbakning til formynderiet. Medarbejdere der, efter mange års tro tjeneste, ikke forstår, hvorfor der ikke er plads til deres livsvalg, når det på ingen måde forstyrrer arbejdet, borgerne eller kollegaer.

Læser man den sag, som direktørerne nu har forelagt økonomiudvalget, er virkeligheden mere speget, end det fremgår af kommunens offentlige udmeldinger. Her står, at der kan vælges mellem tre modeller, hvis man vil begrænse rygning i arbejdstiden.

Det er ingen overraskelse, at ledelsen ønsker den mest vidtgående, og den om hvilken det står, at den er “uden undtagelser”. Ingen nuancer - ingen plads til forskelligheder. Og i forhold til medarbejdernes påstående opbakning fremgår det, at “der er ikke en samlet indstilling fra medarbejdernes side”.

Publiceret 01 August 2019 14:00