Parkeringsreglerne er mange steder i Hillerød uklare, mener Torben Kjær. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Parkeringsreglerne er mange steder i Hillerød uklare, mener Torben Kjær. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

DEBAT: "Parkeringsselskaberne er pengemaskiner uden moral"

Torben Kjær, Frederiksværksgade 49, 3400 Hillerød

Torben Kjær, Frederiksværksgade 49, 3400 Hillerød

Private parkeringsselskaber som Onepark har for frit spil til at lave ændringer og opsætte skilte efter for godt befindende.

Det gælder for eksempel ved Føtex, Elgiganten og andre steder i Hillerød. Her står de oprindelige blå skilte med hvid tekst stadig med 2 timers parkering og pile til begge sider, mens der for nogle af pladserne nu er sat reklamelignende orange skilte med sort tekst op for Nykredit med 15 minutters parkering. Ingen vi talte med på pladsen opfattede, at parkeringsreglerne var ændret. For at fuldende forvirringen, gælder i nogle tidsrum betalingsregler via Easypark.

Efter behandling af klage, som Onepark selv står for, og hvor kun kontrollørens dokumentation benyttes, afviste man klagen uden at vejlede om den yderligere klagemulighed til Parkeringsklagenævnet, som har været gældende siden 1. juli 2018.

At man efter klagen fjernede de grene og blade, som ifølge klagen delvist dækkede Nykredits parkeringsskilt, tyder på, at man godt kunne se problemet, der dokumenteres af billeder, der ikke var muligt at medsende klagen.

At parkeringsselskaberne er pengemaskiner uden moral, ved de fleste. Lovgiverne må lave klare ens regler for selskabernes skiltning, ændringer, vejledning m.v.

Publiceret 01 August 2019 14:00