Karin Fussing undrer sig blandt andet over, hvordan kommunen vil administrere ordningen med, at vi skal betale for afhentning af haveaffald. Arkivfoto

Karin Fussing undrer sig blandt andet over, hvordan kommunen vil administrere ordningen med, at vi skal betale for afhentning af haveaffald. Arkivfoto

DEBAT: "Glem alt om brugerbetaling på afhentning af haveaffald"

Karin Fussing, Smedievej 163, 3400 Hillerød

Vi har en rigtig god ordning med afhentning af haveaffald, en ordning som har været, og er, til glæde for rigtig mange haveejere, som ikke selv har mulighed for at transportere affaldet og som er rigtig god for miljøet.

Så hvorfor dog ændre på det?

Som andre også har nævnt, vil det være bedst for miljøet, at det fortsat er lastbiler, der afhenter affaldet, i stedet for at alle hver især kører afsted med deres trailer. Her på vores del af vejen har vi hjulpet hinanden, og chaufføren, ved at samle vores affald i store bunker, i stedet for en masse mindre bunker.

Med brugerbetaling ønsker politikerne, at hver husstand lægger hver sin bunke, men vil der så være begrænsning for, hvor meget affald den enkelte husstand kan lægge ud til afhentning? Beslutningen om at afskaffe ordningen, blev heldigvis nedstemt. Men så vil man indføre brugerbetaling i stedet for.

Hvordan har man tænkt sig at administrere det?

Hvis jeg har valgt en enkelt afhentning, er det så chaufføren, der skal have styr på, om jeg nu også har betalt for afhentningen? Jeg kan forudse, at der vil være situationer, hvor man ikke får afhentet affaldet, fordi en chauffør ikke har fået besked.

Jeg forstår slet ikke, at man ikke kan fortsætte med den ordning, som vi har nu.

Det vil være for dyrt, hedder det. Jamen, koster det mere at hente haveaffald, end at hente storskrald?

Vi har afhentning af storskrald 4 gange om året og afhentning af haveaffald 2 gange om året.

Man kunne spare penge på at ændre afhentningen af storskrald fra 4 til 2 gange om året og så bruge disse penge til at fortsætte med at afhente haveaffaldet, 2 gange om året.

Glem alt om brugerbetaling på afhentning af haveaffald.

Publiceret 23 July 2019 07:50