Kan Socialdemokratiet garantere, at byggeriet af Hillerødmotorvejens forlængelse går i gang i 2022, spørger Hans Andersen fra Venstre. Arkivfoto

Kan Socialdemokratiet garantere, at byggeriet af Hillerødmotorvejens forlængelse går i gang i 2022, spørger Hans Andersen fra Venstre. Arkivfoto

DEBAT: Vil Socialdemokratiet bygge Hillerødmotorvejen i 2023?

Hans Andersen, folketingsmedlem for Venstre, valgt i Nordsjællands Storkreds

Vi kunne ane duften af ny asfalt. Efter i årevis at have kæmpet for motorveje til Nordsjælland på Christiansborg - og med flot opbakning fra kommuner på tværs af Nordsjælland - landede vi en blå trafikaftale med penge og plan til Hillerødmotorvejen.

Desværre stemte vælgerne ja til et rødt flertal - og dermed nej tak til den blå trafikaftale. Det er ubeskriveligt trist.

Opgaven bør være ligetil. Christiansborg har fået øje på Hillerødmotorvejen, så nu skal der handles, mens asfalten er varm. Desværre har meldingerne fra Nick Hækkerup efter valget været skuffende vage. Det er bekymrende

Det betyder dog ikke, at motorvejen er tabt. Hvis de nordsjællandske S-medlemmer med Nick Hækkerup i spidsen lever op til valgløfterne, så samler de den blå bold op og triller den helt i mål. Kan vi få en garanti på det?

Vi har allerede gjort alt forarbejdet på Christiansborg i den seneste regeringsperiode. Nu er det op til Socialdemokratiet at leve op til de flotte valgløfter om, at Socialdemokratiet også har pengene til motorvej helt til Hillerød. Det forpligter.

Opgaven bør være ligetil. Christiansborg har fået øje på Hillerødmotorvejen, så nu skal der handles, mens asfalten er varm. Desværre har meldingerne fra Nick Hækkerup efter valget været skuffende vage. Det er bekymrende.

Nick Hækkerup skylder borgerne i Nordsjælland et tydeligt svar på, om Socialdemokratiet vil garantere en lige så ambitiøs trafikaftale som den blå af slagsen? Det vil sige med både penge og plan på plads - og med gang i byggeriet af Hillerødmotorvejen i 2022.

Vi har stadig muligheden for at komme helt i mål med motorvejen. Men det kræver, at Nick Hækkerup og resten af Socialdemokratiet lever op til løftet om også at kunne levere en trafikaftale til Nordsjælland med hurtig igangsætning af Hillerødmotorvejen. Det fortjener borgerne i Hillerød Kommune et klart svar på.

Publiceret 24 June 2019 09:50