Folk tog godt imod den nye gadeteaterfestival Hofnar i Hillerød, fortæller Klaverfabrikken. Pressefoto

Folk tog godt imod den nye gadeteaterfestival Hofnar i Hillerød, fortæller Klaverfabrikken. Pressefoto

DEBAT: "Hofnar er blevet mødt med åbne arme"

Jens Jepsen, daglig leder Klaverfabrikken

(Svar på læserbrev om Hofnar) Først og fremmest er det dejligt at modtage endnu en tilkendegivelse fra en, der har haft en god oplevelse med HOFNAR. Siden søndag aften er det strømmet ind med mange roser og positive tilbagemeldinger fra borgere, samarbejdspartnere, artister og frivillige. HOFNAR er blevet mødt med åbne arme alle steder, og vi fornemmer bestemt, at mange allerede nu har taget festivalen til sig og glæder sig til at opleve og støtte op næste år.

Læseren bekymrer sig over fremmødet i byen, men vi, der arrangerer HOFNAR, er helt rolige. Vores oplevelse har været, at der før festivalen ikke var mange, der vidste, at Hillerød har fået sin egen gadeteaterfestival på trods af annoncering på diverse platforme. Sådan er præmisserne og mekanismerne for et nyt arrangement. Det tager tid at slå det fast i bevidstheden hos publikum.

Derfor var det formentlig de færreste, der tog sig en gåtur igennem bymidten lørdag 8. juni, der på forhånd var klar over, at der var festival, og af dem, der var der, var der rigtig mange, der oplevede og nød festivalen.

Heldigvis så fik rigtig mange en god oplevelse med HOFNAR. Vores forsigtige estimat siger, at ca. 5-6000 mennesker oplevede festivalen. Fredag var vi på 12 af byens skoler, lørdag i bymidten, søndag eftermiddag var der stor familieworkshop i kulturaksen, og hver aften sluttede med Variete på Klaverfabrikken. Men med 120 artister rundt omkring i hele byen, er det meget forskelligt hvor mange mennesker, der oplever den enkelte optræden.

Vores egen vurdering er, at HOFNAR har vokseværk på alle leder og kanter. Næste år vil der være flere artister, flere frivillige, flere samarbejdspartnere og ja - flere publikummer der tager til bymidten for at opleve professionelle artister fra hele verden slå sig løs i Hillerød og skabe liv og glade dage. Vi ses i pinsen 2020.

Publiceret 14 June 2019 14:15