"At opgradere stadion til 1. divisionskampe med alle DBU’s krav er skudt langt over mål," skriver Gorm Møller og Elsebeth Klejnstrup, som er naboer til Hillerød stadion. Visualisering af de nye stadionplaner

DEBAT: Åbent brev til Hillerød kommune angående Hillerød Stadion

Gorm Møller og Elsebeth Klejnstrup, Gøgevænget 11, Hillerød

Tak fordi vi blev inviteret til dialogmøde om opgradering af Hillerød Stadion.

Vi håber, at kommunens repræsentanter på mødet forstod den bekymring, vi naboer har ved den foreslåede opgradering. Vi har et dejligt lille stadion her i området, hvor klublivet tydeligvis blomstrer. Vi nyder at se børnene spille og høre de glade fodboldstemmer.

Men at opgradere stadion til 1. divisionskampe med alle DBU’s krav er skudt langt over mål!

Lyt til os, når vi protesterer mod dette overdimensionerede projekt, hvis økonomi vi slet ikke har fået nærmere oplysninger om

DBU’s krav er bl.a., at der skal være plads til 4.000 tilskuere, dvs. 1000 P- pladser! Kæmpe høje lysmaster med lysstyrke på 1000 Lux. Mange flere krav kan man finde på Hillerød kommunes hjemmeside.

Det der bekymrer os mest, er de mange biler. Området er slet ikke gearet så megen trafik, og de parkeringsarealer, der foreslås i kommunens oplæg, er både utilstrækkelige og uacceptable af miljømæssige grunde.

Vi har stor respekt for, at Hillerød Fodbold tænker stort. Men ærligt talt, er det så ikke på tide at klippe navlestrengen over og finde en placering, der passer bedre til de store ambitioner end det nuværende stadion, der er omgivet af boliger, slotspark og naturskønne, grønne områder?

Lyt til os, når vi protesterer mod dette overdimensionerede projekt, hvis økonomi vi slet ikke har fået nærmere oplysninger om. Er det borgerne i Hillerød, der skal betale for et anlæg, der ifølge kommunens oplæg kun skal bruges efter sine maksimale dimensioner en enkelt gang eller to om året - alt sammen forudsat at Hillerød overhovedet kommer i 1. division?

Drop hellere alle miljøundersøgelser og find i stedet en bedre egnet lokalitet, der kan fremtidssikres til de helt store superligadrømme!

Publiceret 12 June 2019 10:00