Lene Kattrup. Privatfoto

"For hver gang, der er en kriminel udlænding, der bliver udvist, så er der et offer. Et offer, vi kunne have været foruden, hvis ikke politikerne havde givet adgang til den kriminelle person," skriver Lene Kattrup fra Nye Borgerlige. Privatfoto

DEBAT: Kriminelle udlændinge - en effektiv politik

Lene Kattrup, Uvelse, folketingskandidat i Hillerødkredsen for Nye Borgerlige

Politikerne og herunder justitsminister Pape Poulsen fremhæver, at man har strammet lovgivningen, så der nu – uanset konventionerne – udvises lidt flere kriminelle udlændinge.

Det er i dag sådan, at medmindre, det tydeligvis strider mod en konvention, så skal der faktisk dømmes udvisning i grove sager. De konventioner, vi taler om, er ret uklare, så det mere eller mindre er elastik i metermål. Og derfor burde de aldrig have været ophævet til at være en eksakt lov. For det er et vigtigt demokratisk princip, at en lov skal være præcis og gennemskuelig. At det endvidere drejer sig om, at internationale domstole, der fortolker, og på den måde reelt får politisk magt, gør det endnu værre. I Nye Borgerlige mener vi, at der skal ændres, således at dansk lov altid skal sættes over konventionerne.

Der er to ting, man som vælger særligt skal huske.

Det første er, at for hver gang, der er en kriminel udlænding, der bliver udvist, så er der et offer. Et offer, vi kunne have været foruden, hvis ikke politikerne havde givet adgang til den kriminelle person. Vi kunne have haft et offer mindre. Lokalaviserne bugner desværre med eksempler.

For eksempel ville tre pensionister på Østerbro måske i dag have været i live, hvis en ung afrikansk mand var blevet udvist, da han første gang blev dømt for voldtægt. Eller slet ikke var blevet modtaget og havde fået ophold i Danmark.

Det andet er, at selvom der nu – måske – udvises lidt flere, så bliver mange af dem stadig ikke reelt udsendt af Danmark, da konventionerne i rigtig mange tilfælde forhindrer dette.

Vores bud i Nye Borgerlige er:

  • Et totalt stop for spontan asyl. Kun hjælp i nærområderne
  • Alle udlændinge skal forsørge sig selv
  • Kriminelle udlændinge skal udvises – og udsendes - konsekvent efter første dom

Uanset konventioner og internationale aftaler

Publiceret 29 May 2019 14:00