For mange borgere i Hillerød oplever indbrud, skriver Lars Arne Christensen fra Konservative. Pressefoto

For mange borgere i Hillerød oplever indbrud, skriver Lars Arne Christensen fra Konservative. Pressefoto

DEBAT: Færre indbrud i Hillerød

Lars Arne Christensen, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

For mange borgere i Hillerød oplever indbrud. Det Konservative Folkeparti kommer nu med et indbrudsudspil, der skal bekæmpe det problem. For indbrud er efterhånden lidt af en epidemi i vores område.

Indbrud er en utrolig grænseoverskridende oplevelse. For det er ikke blot tyveri af ens ejendele. Det er en krænkelse af det mest personlige rum, der findes – hjemmet. Når tyvene ødelægger en lås eller et vindue, ødelægger de også en del af den tryghed, man skal have i sit hjem.

Her i Hillerød går man heller ikke fri af indbrud – tværtimod. Fra 2011 til 2018 er 3.624 indbrud anmeldt, men kun 197 er blevet opklaret. Det svarer til cirka 5 procent.

I vores indbrudsudspil vil vi tilføre 100 nye politiårsværk til den særlige indbrudsindsats. Det er der brug for. Politiet har været spændt hårdt for grundet terrortruslen og bandekrigen. Det er gået ud over andre opgaver. Derfor skal der flere betjente til. Det håber jeg, vi kan få overbevist de andre partier om efter et valg.

Det skal også være muligt at indsætte målrettet patruljering for at forebygge indbrud i områder, der er særligt ramt - og sådan nogle områder er der mange af i Nordsjælland. Men flere betjente kræver et stærkt konservativt mandat.

Publiceret 29 May 2019 15:00