DEBAT: Asfalten gløder -klimaet bløder

Michael Liesk, medlem af SF -Hillerød, Humlehaven 16, Hillerød

debat Så kom regeringen i skøn forening med DF med den gave, der skal fastholde en vælgertilslutning i form af milliardinvestering i asfalt.

Stort set alle borgmestre i vores region har armene i vejret og al tale om klima, kollektiv trafik, naturen, støjgener og ikke mindst den øgede luftforureningen er forstummet.

For flere biler vil der komme, når man så ensidigt hælder for millioner og atter millioner asfalt ud over vores landskaber.

Den kollektive trafik får ikke det nødvendige løft og udbygning der kunne sikre, at flere vil vælge den trafikform og dermed være med til at skrue ned for den CO2, der ændre vores klima, hvor der ikke findes nogen plan B mere.

Investeringer kan være nødvendige, men det er bydende nødvendigt, at vi får en sammenhængende plan for, hvilken udvikling vi skal vælge.

Vi kan ikke fortsætte ad den lige landevej uden at sætte vækst og miljøet på dagsordenen.

Kollektiv trafik er grøn investering. Den bør være billig og tilgængelig for alle.

I en tid, hvor vores unge medborgere demonstrerer, aktivt deltager i klimadebatten og oprigtigt er bekymrede for deres fremtid, må de politikere, der her i landet fører en så uansvarlig klimapolitik, fremstå som utroværdige, når deres tale falder på vores fremtid.

Publiceret 21 March 2019 13:00