Venstre vil fastholde blikket på den lokale tryghed blandt andet med flere betjente, skriver Hans Andersen. Pressefoto: Venstre

"Nu ligger serveretten hos vælgerne, og lad os så få sendt Hillerødmotorvejen helt i mål," skriver Hans Andersen. Pressefoto: Venstre

DEBAT: Pengene er på plads: Nu skal vi have motorvejen helt til Hillerød

Folketingsmedlem Hans Andersen, medlem af Transportudvalget og valgt i Nordsjællands Storkreds (Venstre)

Det er ingen hemmelighed, at det har været en af mine absolutte mærkesager at sikre motorvej helt til Hillerød. Det har været en lang kamp, men nu er vi endelig i mål: Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om en investeringsplan, der afsætter knap 1 mia. kr. til forlængelsen af Hillerødmotorvejen.

Det er meget svært at få armene ned, for det er en kæmpestor nyhed for hele Nordsjælland. Nu er resten ene og alene op til vælgerne, og det har jeg selvfølgelig stor tiltro til.

For vi spilder alt for meget tid på at sidde i kø på vejene, og vi ser med stigende bekymring alt for mange ulykker på Hillerødmotorvejen. Det gør det sværere for vores virksomheder at tiltrække nye medarbejdere. For Hillerød Kommune og kommunerne omkring Hillerødmotorvejen at tiltrække nye børnefamilier. Og det stjæler dyrebar tid fra familien for os alle. Men det skal være slut.

Vi har stået sammen på tværs af kommuner for at skabe størst mulig synlighed om behovet for mere motorvej

Aftalen sender samtidig 3,4 mia. kr. til færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen, så det er en intet mindre end helt fantastisk aftale for Nordsjælland. Det er bestemt ingen nem sag at sikre finansiering til infrastrukturprojekter, for der er rift om pengene. Og det har da også været en sej kamp. Mange har – på forståelig vis - trippet utålmodigt undervejs, men jeg er stolt over den indsats, som vi har ydet i Nordsjælland. Vi har stået sammen på tværs af kommuner for at skabe størst mulig synlighed om behovet for mere motorvej, og det har givet rygstød til mit benarbejde på Christiansborg.

Nu står vi endelig med pengene på papiret. Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at sende samlet 4,3 mia. kr. til Nordsjælland – der skal lyde en stor tak for det gode samarbejde herfra. Nu ligger serveretten hos vælgerne, og lad os så få sendt Hillerødmotorvejen helt i mål – så vi kan veksle spildtid på vejene til kvalitetstid med familien.

Publiceret 16 March 2019 17:00