Christian Poll vil have børnene meget mere ud i naturen. Modelfoto:

Christian Poll vil have børnene meget mere ud i naturen. Modelfoto: alexugalek - stock.adobe.com

DEBAT: "Hillerøds unge skal mere ud i naturen"

Christian Poll, MF (Alternativet) og folketingskandidat, Nordsjællands Storkreds

Hvordan sikrer vi, at Nationalpark Kongernes Nordsjælland bliver mere end en turist- og handelsgimmick?

Selve udpegningen er jo god – så er vi i gang – men der er lang vej til, at vi får vild og sammenhængende natur i Kongernes Nordsjælland. Der bør simpelthen lægges en plan for, hvordan naturkvaliteten kommer helt i top over en kort årrække.

Når det er sagt, så er der jo mange små områder i Kongernes Nordsjælland, som er velegnede til naturoplevelser, og jeg mener, at folkelig oplysning og oplevelser må være grundstenen i den lokale forankring af nationalparken. Samtidig er der et stort behov for mere naturkendskab i den danske befolkning, og hos Alternativet mener vi, det giver god mening at starte med børnene.

Konkret foreslår jeg derfor, at alle folkeskolebørn i Nordsjælland kunne få glæde af et fælles undervisningsforløb ude i naturen i Kongernes Nordsjælland. Det kan sikre en større grundlæggende naturforståelse- og kendskab. Her spiller Hillerød kommune en afgørende rolle både hvad angår geografi og opland til Nationalparken. En mulighed er også at oprette det som et kommunalt valgfag. Eller man kan vende det på hovedet og simpelthen bare integrere alle mulige undervisningsaktiviteter med at være i naturen i Kongernes Nordsjælland.

Selve indsatsen med at sikre gode rammer for vild natur er selvfølgelig helt central, og her kan Kongernes Nordsjælland blive en del af en målrettet indsats for igen at få en mangfoldig og vild natur i Danmark. Men det kræver også, at vi sammen bruger nationalparken meget mere aktivt som løftestang for et nyt syn på, hvad naturen kan – også lokalt her i Nordsjælland.

Publiceret 01 March 2019 14:00