"Vi tager det meget alvorligt, når forældrene nu føler sig nødsaget til at gå i pressen med deres historier," skriver Kirsten Jensen. Arkivfoto: Jbt

DEBAT: Vi er alle berørte

Kirsten Jensen, borgmester

Den seneste uges artikler og læserbreve i Frederiksborg Amts Avis og læserbreve her i Hillerød Posten, hvor en række forældre udtrykker deres frustration over samarbejdet med Hillerød Kommune, berører os alle.

Vores medarbejdere går hver dag på arbejde, fordi de gerne vil være med til at gøre en forskel for børn og familier. Forældrene vil selvfølgelig alle også det bedste for deres børn. Og vi tager det meget alvorligt, når forældrene nu føler sig nødsaget til at gå i pressen med deres historier, som vi af gode grunde ikke kan kommentere.

Vores mål må og skal være et godt samarbejde for at finde de bedste løsninger. I rigtig mange sager lykkes det også. I andre situationer går samarbejdet i hårdknude, og det er hverken vi eller forældrene interesserede i. Derfor har vi også iværksat en større proces, hvor vi taler med de berørte familier en efter en. Vi vil gerne lytte og lære.

Vi har holdt individuelle møder med familierne i december og januar. I løbet af februar/marts holder vi et fællesmøde med forældre, forvaltning, Børne- og Familieudvalget og byrådspolitikere med fokus på generelle lærings- og udviklingspunkter. Og i april holder vi et inspirationsmøde i arbejdet med en fornyet handicappolitik

Vi kan ikke love, at vi altid ser, at den bedste eller rigtige løsning er den samme som den, forældrene ønsker. Men vi tager forældrenes anker meget alvorligt, vi er meget berørte af situationen og vores ønske er, at der findes løsninger for alle børn. Jeg mener heller ikke, at børn skal sidde hjemme uden et skoletilbud.

Publiceret 02 February 2019 05:00