"Som tæt ven til en af de berørte familier glæder det mig, at der er en politiker som Mette, der nu foreslår en uvildig undersøgelse af Hillerød Kommune. Jeg har ikke tiltro til, at kommunen kan undersøge sig selv," skriver Signe Raun. Arkivfoto

DEBAT: Børn svigtes i Hillerød Kommune

Signe Raun, Tavlekærsvej 26, 2650 Hvidovre

De seneste dage har man kunne læse om 'Handicap opråb Hillerød' på Facebook, der beskriver, hvordan 30 familier, der har et barn med handicap, oplever store svigt fra Hillerød Kommune igennem en årrække.

“Forældre, der har børn med særlige udfordringer, har rigeligt at slås med i forvejen. De skal ikke møde en mur, når de kommer til Hillerød Kommune”. Sådan siger Mette Thiesen (Nye Borgerlige), medlem af byrådet og folketingskandidat, på baggrund af Frederiksborg Amts Avis' omtale af, at flere børn med handicap eller psykiske diagnoser ikke har været i skole i længere tid, og at forældrene oplever store problemer i samarbejdet med Hillerød Kommune.

Som tæt ven til en af de berørte familier glæder det mig, at der er en politiker som Mette, der nu foreslår en uvildig undersøgelse af Hillerød Kommune. Jeg har ikke tiltro til, at kommunen kan undersøge sig selv.

Erfaringen fra den familie, jeg kender, er, at kommunen vil forsøge at gøre alt, hvad de kan for at gemme sig bag paragraffer fra diverse lovgivningsområder og ikke anerkende, at de har fejlvurderet, hvad det enkelte barn har brug for.

Lad os håbe, at politikerne lytter til de 30 familier og gør ord til handling - familierne har brug for nogle, som handler, og ikke mindst at deres børn for et passende skoletilbud til deres behov.

Publiceret 28 January 2019 14:00