Hans Andersen (V) mener, chancerne for at bevare Frederikssund Hospital er større end længe. Men det kræver en indsats.

"Nu kan vi endelig begynde at lugte ny asfalt på Hillerødmotorvejen," skriver Hans Andersen (V).

DEBAT: Regeringen vil have motorveje helt til Hillerød

Hans Andersen, folketingsmedlem valgt i Nordsjællands Storkeds (Venstre)

Nu kan vi endelig begynde at lugte ny asfalt på Hillerødmotorvejen. Som del af regeringens hovedstadsudspil kunne vi forleden dele den glædelige nyhed, at regeringen vil prioritere at sende penge til forlængelsen af Hillerødmotorvejen fra Allerød til Hillerød.

Nu er det så endelig lykkedes at få sparket de sidste døre ind på Christiansborg. Nu står vi helt foran målstregen og kan lugte ny asfalt

Og det er en helt fantastisk nyhed for Hillerød Kommune – og for Nordsjælland. For de mange borgere, som spilder tid på at snegle sig af sted på vejene. For de mange virksomheder, som tæller tabte kroner, mens de holder i kø. Ja, for hele samfundet, som har gevinst af motorveje helt til Hillerød.

Det har været en lang kamp, men nu kan vi endelig se frem til mere motorvej – i hvert fald hvis det står til Venstre og regeringen. For vi er klare i spyttet: Nu skal der sendes trafikmilliarder til Nordsjælland. Og de skal komme i en samlet infrastrukturplan, som regeringen præsenterer meget snart.

Jeg har arbejdet benhårdt på at komme helt i mål med motorvejene. Det er selvfølgelig ikke en kamp, jeg har kæmpet alene. De seneste år har vi lagt et massivt fælles pres i Nordsjælland, hvor eksempelvis borgmestre på tværs af kommuner har stået sammen – og hvor lokale virksomheder har råbt højt. Og det seneste års tid har jeg for alvor kunnet mærke, at vi har rykket tættere og tættere på målstregen – derfor har jeg ofte givet udtryk for, at jeg har været meget optimistisk.

Nu er det så endelig lykkedes at få sparket de sidste døre ind på Christiansborg. Nu står vi helt foran målstregen og kan lugte ny asfalt.

Hillerødmotorvejen står sort på hvidt på listen over de vejprojekter, som regeringen vil prioritere. Og inden længe vil så fremlægge et samlet infrastrukturudspil, og her skal pengene til Hillerødmotorvejen selvfølgelig følge med. Så er resten op til vælgerne.

Publiceret 25 January 2019 15:00