Det er til debat, om borgerne skal have penge tilbage for betaling for akutstueplads i kommunens sundhedscenter.

Det er til debat, om borgerne skal have penge tilbage for betaling for akutstueplads i kommunens sundhedscenter. "Er kommunen ved at indføre brugerbetaling ad bagdøren, spørger Kirsten Jørgensen. Arkivfoto: Mdt

DEBAT: Betaling for ophold på akutstuer

Kirsten Jørgensen, Gadeledsvej 15, Hillerød

Den 11. december bragte Hillerød Posten et indlæg af Bente Claudi (Konservativt byrådsmedlem, red.) om betaling for ophold på akutstuer. Borgmesteren svarede, at hun afventer kammeradvokatens definition af, hvad akutpladser er.

Bente Claudis holdning til problemet var klart: Akutstuer er til mennesker, der er udskrevet fra et hospital og endnu ikke kan klare sig i eget hjem, derfor er akutstuer at opfatte som en forlængelse af et hospitalsophold, - og det betaler man ikke for.

Men hvad mener byens borgmester? For selvom problemet er sendt videre til kammeradvokaten, har borgmesteren vel en holdning selv.

Er Hillerød ved at indføre brugerbetaling ad bagdøren? Problemet har nu fået en aktualitet, som mange nok ikke havde set komme. Nemlig at kommunerne skal overtage en del af regionernes ansvar for syge. Hvis det sker, håber jeg, at der er fuldstændig klarhed over hvem, der betaler hvad, og at borgerne er klart informeret om prisen for at være syg.

I den forbindelse er det måske værd at huske, at ikke alle kommuner har taget sig betalt for ophold på akutstuer.

Publiceret 21 January 2019 14:00