Bestyrelsen i Hillerød Forsyning dropper geotermiprojekt. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Lad os få mere gennemsigtighed i Hillerød Forsyning, skriver Lennart Weber. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: "Åbenhed i forsyning"

Lennart Weber, Fuglefængervej 8, 3400 Hillerød

Hillerød Kommune har en fin hjemmeside, hvor man som borger kan holde sig orienteret om sager, som behandles i byrådet og i de enkelte udvalg. Man kan i god tid se dagsorden til møder og efterfølgende læse referater. Man kan også finde informationer om de lønninger og honorarer, der udbetales til borgmester og det enkelte byrådsmedlem, og massevis af andre informationer.

Altså tydelig og klar åbenhed i forhold til de borgere, som kommunen servicerer.

Alt er sikkert i fineste orden, men borgernes interesse for sagen omkring haveaffald viser klart, at der er brug for større åbenhed

Den samme åbenhed bør naturligvis også omfatte Hillerød Forsyning, som ejes af byens borgere. Emnet er blevet aktuelt med efterårets omfattende debat omkring haveaffald. Men hos Hillerød Forsyning møder man ikke den samme gode åbenhed. Borgerne kan ikke på hjemmesiden følge bestyrelsesmøder eller læse referater i de enkelte selskaber for vand, varme, el, affald, mv. Og man kan ikke få oplyst, hvad bestyrelsesmedlemmerne får i honorar.

Alt er sikkert i fineste orden, men borgernes interesse for sagen omkring haveaffald viser klart, at der er brug for større åbenhed. Det bør være naturligt, at alle kommunale grene har en god og åben dialog med borgerne.

Det er en fundamental del af dansk demokrati.

Publiceret 19 November 2018 14:00