Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: Budgetaftalen i Regionen Hovedstaden mangler politisk mod

Tormod Olsen, Enhedslisten Region Hovedstaden

debat Hertil aften (tirsdag 25. september, red.) blev budgettet vedtaget i Region Hovedstaden. Det er et budget med mange gode initiativer, men det har alvorlige skyggesider i form af nedskæringer. Vel at mærke mange nedskæringer, som ikke er strengt nødvendige.

Vi har påpeget, at opbygningen af puljer centralt og på hospitalerne er for stor. Vi har efterlyst politisk mod til at gå udover embedsmændenes rituelle advarsler, som gang på gang har vist sig overdrevne. Embedsmændene er i deres gode ret til forsigtige skøn, men det er vores politiske opgave at lytte til borgere og personale, når de beretter om et sundhedsvæsen under pres.

Det bliver helt tåbeligt, når regnearkene dikterer de helt små besparelser

Det bliver helt tåbeligt, når regnearkene dikterer de helt små besparelser. Arbejdsmedicin, Klinik for rygmarvskader, forringelser for førstegangsfødende og patienthotellet på Hillerød Hospital er alle eksempler på ting, som nu skæres ned til trods for, at der er penge til at bevare indsatserne dagen efter. Nedskæringerne gælder ”kun” 10 millioner ud af et budget på 40 mia. – Et budget som vel at mærke sidste år havde godt en halv milliard i overskud. Det giver ingen mening, men sker år efter år.

I Enhedslisten vil vi hellere have pengene ud at arbejde og undgå nedskæringer. Det kræver mod at gå imod regnearkene, men det er helt nødvendigt, hvis vi vil have et godt sundhedsvæsen.

Publiceret 26 September 2018 22:00