Siden 2009 er der kun brugt 4,2 milliarder kroner på vejprojekter i hele Region Hovedstaden, mens der er brugt 12,5 milliarder kroner i Region Midtjylland, skriver Jørgen Simonsen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Blandt andet infrastrukturen skal forbedres, hvis Hillerød Kommune skal højere op på listen, skriver Kenneth Aaby Sachse. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

DEBAT: Hillerød har erhvervspotentiale til mere

Debat Hillerød Kommunes image er helt i top – det mener virksomhederne i hvert fald.

Kommunen ligger i naturskønne omgivelser, vi har mange uddannelsesinstitutioner samt en veluddannet befolkningsgruppe.

Derfor er det utrolig ærgerligt at se, at Hillerød Kommune desværre ligger i den sidste tredjedel som nummer 73 blandt Danmarks 98 kommuner i DI’s erhvervsklimaundersøgelse 2018.

Og det er ærgerligt, for jeg møder en kommune, som faktisk gerne vil erhvervslivet. Men ser man tallene igennem, så oplever kommunens virksomheder vanskeligheder, det til trods.

På infrastruktur ser det værst ud. Vejnettet og den kollektive transport får meget lave vurderinger – og det er desværre også noget, jeg hører i det daglige. Infrastrukturen ind og ud af Hillerød må og skal forbedres, hvis erhvervsklimaet i Hillerød skal blive bare tilnærmelsesvist så godt som den danske sommer anno 2018. Jeg ved, at kommunen er aktiv og villig til at medvirke ved løsninger, men desværre må afvente den statslige bevillingsproces for så vidt angår indfaldsvejene.

Og denne del skal tages alvorligt af landets politikere. Hvis der er noget, der er afgørende for, hvor en virksomhed kan bygges op og blomstre, så er det infrastrukturen. Kan medarbejderne ikke komme frem, kan varer ikke komme fra A til B – ja, så kan en anden geografisk placering komme på tale. Og det vil da være ærgerligt med udsigten til mange tusinde nye arbejdspladser i Hillerød i de kommende år.

Et andet punkt, hvor det går knap så godt for erhvervsklimaet i Hillerød, er ifølge undersøgelsen i kategorien arbejdskraft. Dette underbygges også af, at 40 pct. af Hillerøds virksomheder har rekrutteret forgæves i år, især faglærte.

Så her er en opfordring til Hillerød Kommune: Flere unge skal på erhvervsuddannelserne, og flere unge skal stifte bekendtskab med de lokale virksomheder allerede i folkeskolen. Vi indgår gerne i et samarbejde med kommunen og åbner dørene for folkeskolens elever. For uden dygtige medarbejdere, så er der ingen virksomheder.

Publiceret 07 September 2018 20:00