Det varme vand i Hillerøds undergrund kan måske forsyne Hillerød med varme, der er lavet helt uden CO2-udledning, skriver Klaus Markussen. Arkivfoto

Det varme vand i Hillerøds undergrund kan måske forsyne Hillerød med varme, der er lavet helt uden CO2-udledning, skriver Klaus Markussen. Arkivfoto

DEBAT: Gennembrud for CO2-neutral varme

Klaus Markussen, Viceborgmester (V) og formand for Hillerød Forsyning, Frederiksværksgade 51

Der er varmt vand i Hillerøds undergrund. Måske så meget af det, at vi kan blive et af de steder i Danmark, hvor varmt vand fra undergrunden vil kunne forsyne os med varme, der er lavet helt uden CO2-udledning og oven i købet til en konkurrencedygtig lav pris.

Det har vi vidst længe. Og det har vi også arbejdet med i Hillerød Forsyning. For selvom muligheden er stor, er det ikke uden risiko.

For os der interesserer os for og arbejder for en stadig mere miljøvenlig og konkurrencedygtig varmeproduktion, er det yderst interessant, at der i sidste uge kom melding om, at en af dansk erhvervslivs helt store aktører ønsker at engagere sig i miljøvenlig varmeproduktion baseret på det varme vand fra undergrunden. Den udvikling mener jeg, at vi skal favne politisk.

Jeg kan godt se for mig et stærkt samarbejde mellem Hillerød Forsyning og vidende private aktører, der kan medvirke, til at vi sammen udvikler fremtidens miljøvenlige varmeproduktion baseret på geotermisk varme fra undergrunden.

For i sidste ende handler det om at begrænse vores udledning af CO2 og fastholde de lave priser på varme, som vi har i Hillerød kommune. Det er den vej, vi skal.

Publiceret 25 June 2018 20:00