Mange borgere i Hillerød har ikke en ordentlig internetforbindelse, skriver Annette Rieva fra Venstre.

Mange borgere i Hillerød har ikke en ordentlig internetforbindelse, skriver Annette Rieva fra Venstre.

DEBAT: Fibernet i Hillerød

Af
Annette Rieva

Byrådsmedlem (V),

Pibe Møllevej 16, Alsønderup

3400 Hillerød

Debat Behovet for stabilt og hurtigt internet vokser, og mange borgere i Hillerød har ikke en internetforbindelse på over 10 Mbit/s, og afskæres herved indirekte fra en række muligheder, informationer og samarbejde.

Den politiske målsætning i Danmark er, at alle senest i 2020 skal have adgang til forbindelser på mindst 100 Mbit/s, når vi downloader og 30 Mbit/s når vi uploader.

Flere har søgt Bredbåndspuljemidler 2017 og i Hillerød har vi været så heldige, at få stor del i puljen. Vi er dog langt fra i mål! Og med den kommende Bredbåndspulje 2018 stærke fokus på landsbysamfund, kan vi risikere, at det eftertragtede fibernet er svært at få tilskud til i Hillerød centrum.

Derfor er det glædeligt, at det nu er besluttet at etablere tomrør i fremtidige anlægsprojekter, og at der allerede nu er nedlagt tomrør i en række anlægsprojekter. Tomrør er rør, hvor det bliver muligt at trække fiber igennem for private aktører ud fra gældende markedsprincipper.

Kommer vi så i mål?

Nej, men vi er på vej og Hillerød bevæger sig nu hen imod en fremtidssikret by, hvor fibernet er en del af en smart city strategi, og det er da værd at kæmpe for.

Publiceret 12 June 2018 21:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr