"Erhvervsskolerne er kommet ud med et minus endnu engang efter denne finanslov," skriver Christine Antorini.

DEBAT:

"Finanslovsnedskæringer på Hillerøds uddannelser"

Christine Antorini (S) MF, valgt i Hillerødkredsen

Man skulle tro, at Dansk Folkeparti har reddet erhvervsskolerne, når man hører partiet udtale sig om den netop indgåede finanslovsaftale.

Det er al ære værd, når blandt andre Marlene Harpsøe fra DF har sagt, at DF arbejder for at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Der er nemlig hårdt brug flere dygtige håndværkere, industriteknikere og andre faglærte for til virksomhederne i Hillerød. Ligesom der også er brug for dygtige social- og sundhedsassistenter til hospitalerne og ældresektoren.

Men erhvervsskolerne er kommet ud med et minus endnu en gang efter denne finanslov. Erhvervsskolen Nordsjælland skal fortsat skære to procent på budgettet, som skolen sammen med både Frederiksborg Gymnasium, SOPU, VUC og andre ungdomsuddannelser og videregående uddannelser har gjort, siden regeringen kom til.

Hvert år har DF støttet regeringen i at skære på alle uddannelser. Den kvalitetspulje, der er afsat i finansloven til erhvervsskolerne er penge, som LO og DA har forhandlet hjem i trepartsaftalen. Alligevel bliver det samlede regnestykke for erhvervsskolerne et minus på 100 millioner kroner på grund af de store besparelser, regeringen og DF aftalte tilbage i 2015.

Det er helt skævt, at regeringen og DF konsekvent skærer på det, Danmark har allermest brug for: dygtige unge til fremtidens arbejdsmarked.

Besparelserne rammer også alle de videregående uddannelser i Campus Nordsjælland i Hillerød, hvor fremtidens pædagoger, socialrådgivere, sygeplejersker, fysioterapeuter og lærere uddannes.

Til gengæld har regeringen allerede nu fundet penge til skattelettelser sammen med DF, som kunne gøre langt bedre gavn til uddannelserne. Det er fritagelse af skat på arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, som alene det første år koster samfundet 540 millioner kroner Det er penge, der ellers virkeligt kunne gøre en positiv forskel for de unges uddannelse.

Hvis Dansk Folkeparti virkeligt mener noget med sin indsats for erhvervsskolerne, skal det følges af handling og ikke tomme ord.

Publiceret 11 December 2017 17:00