Arkivfoto

Arkivfoto

Slægtsforskning: Hør om dansk nazi-arkiv

Danske Slægtsforskere Hillerød inviterer til møde i Kedelhuset

Foredrag Danske Slægtsforskere Hillerød arrangerer torsdag 5. december kl. 19 foredraget Dansk Nazi arkiv fra 2. verdenskrig, Bovrup kartoteket v/leder af Slægtsforskernes Bibliotek Per Andersen, i Kedelhuset, Fredensvej 12B, Hillerød.

Siden 1. november 2018 har det via Slægtsforskernes Bibliotek været muligt at downloade en digitaliseret liste med navnene på godt 5000 af de knap 23.000 personer på listen. Bovrup-kartoteket har da også altid været omgærdet af stor nysgerrighed.

Det stammer fra en afskrift af medlemslisten i Danmarks National-Socialistiske Arbejderparti (DNSAP), som medlemmer af Modstandsbevægelsen foretog i maj 1945 kort før ophøret af den tyske besættelse.

Modstandsfolkene fandt medlemslisten hjemme hos DNSAP-leder Frits Clausen i den sønderjyske by Bovrup, der derfor har lagt navn til kartoteket.

Nu er navnene frigivet på dem, der er født i 1908 eller tidligere, og som derfor ville være mindst 110 år i dag. Kom og hør om dette interessante historiske kildemateriale- et efterspurgt redskab for slægtsforskere.

Ikke-medlemmer betaler entré. gs

Publiceret 01 December 2019 06:00