Arkivfoto

Arkivfoto

Plastikfri jul i Store Lyngby Skov

Lav juledekorationer af skovens mos, svampe og pyntegræs i Store Lyngby Skov

natur Skovgæsterne i Store Lyngby Skov har forbedret sig i de senere år. Der smides ikke så meget plastikaffald i skoven, fortæller Danmarks Naturfredningsforening, Halsnæs, og Store Lyngby Skovlaug, i en pressemeddelelse.

De glæder sig over tendensen - og går nu sammen om at lave et plastfrit juledekorationsværksted i skoven søndag 24. november kl. 11.

Skovlauget sørger for træskiver, ler, lys, ståltråd, kogler og andet materiale - deltagerne skal selv kun medbringe kreativitet og klippesaks - samt eventuelt børn og børnebørn.

"Adventskranse og juledekorationer skal laves udelukkende af naturmaterialer. Vi er ikke fundamentalister eller dogmatiske, men naturen er leveringsdygtig til alt det smukke uden tilsætningsstoffer. Skoven myldrer med mos, svampe og pyntegræs, så gå selv på opdagelse," udtaler næstformand Ole Schouenborg fra Skovlauget.

Store Lyngby Skov ligger på grænsen imellem Hillerød og Halsnæs.

”Det er ikke alle hillerødborgere, der har øje for vores fine 68 hektar store skov, men den fortjener større opmærksomhed fra østsiden, mener Ole Schouenborg.

Varme æbleskiver

Povl fra Hejrehuset byder til frokost på varme æbleskiver og varme drikke, og laugets formand Poul Erik har sponsoreret et juletræ til dagens konkurrence. Der uddeles også præmier til de tre flotteste, plastikfrie juledekorationer – tre glas stærkt krydret honning fra skovlaugets egen vikingebigård.

"Det hele sker på bålpladsen inde midt i skoven. Den er overdækket, skilte viser vej fra parkeringspladsen med indkørsel fra Præstebrovej.

Publiceret 17 November 2019 18:00