Forlaget Baggaardsbaroner holder masterclass og foredrag på Hillerød Bibliotek. Foto: Andrea Melgaard Uldahl, Grundtvigs Højskole

Forlaget Baggaardsbaroner holder masterclass og foredrag på Hillerød Bibliotek. Foto: Andrea Melgaard Uldahl, Grundtvigs Højskole

Et forlag med vind i sejlene

Mød det prisbelønnede forlag Baggaardsbaroner i Hillerød

bøger Forlaget Baggaardsbaroner holder masterclass og foredrag på Hillerød Bibliotek tirsdag 19. november.

Vandrehallens udstilling 'Send til print' præsenterer i øjeblikket noget af tidens bedste boghåndværk fra ni små, danske forlag. Nu kan alle interesserede møde et af forlagene, der virkelig har vind i sejlene. Deltagerne kan ifølge biblioteket denne aften dykke ned i bøger, hvor "det smukke og sanselige boghåndværk går hånd i hånd med gribende læseoplevelser," skriver de i en pressemeddelelse.

Baggaardsbaroner vandt i 2017 Blixen-prisen for deres innovative måde at udgive bøger på. De fortæller til arrangementet om deres utraditionelle forlagsarbejde – bl.a. om at sælge flere bøger end Gyldendal, om altid at udgive bøger under pseudonym og om at genudgive Danmarks første graphic novel ”Necropolis”, som har opnået kultstatus blandt tegneserieentusiaster.

Foredrag og omvisning finder sted kl. 19-21, og inden det, klokken 17-18.30, holder Baggaardsbaroner en masterclass i skrivekunst. Man behøver ikke være forfatter eller være aktivt skrivende for at deltage i masterclassen. Det vigtigste er, at man interesserer sig for skrivning og ønsker at fordybe sig i emner så forskellige som karaktertegning, noteteknik, skrivevaner, plotdannelse og så videre.

Mdt

Publiceret 15 November 2019 15:00