Renée Zellweger spiller Judy Garland i portrætfilmen ’Judy’. Foto: Scanbox

Renée Zellweger spiller Judy Garland i portrætfilmen ’Judy’. Foto: Scanbox

'Judy' og ballonflugt fra Østtyskland i Slotsbio

Café Slotsbio har to nye film på plakaten: 'Judy' og 'Flugten fra Østtyskland'

biograf Café Slotsbio har fra torsdag 7. november to nye film på plakaten.

Filmen 'Judy' handler om den legendariske skuespiller og sanger Judy Garland (spillet af Renée Zellweger), som ankommer til London i vinteren 1968 for at spille en række udsolgte koncerter. Historien er baseret på teaterstykket 'End of the Rainbow' af Peter Quilter.

Flugt fra Østtyskland

Som anden film er der i anledning af 30-året for Murens fald 9. november 1989 premiere på 'Flugten fra Østtyskland'.

Filmen fortæller den sande historie om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 trak overskrifter verden over. I al hemmelighed arbejdede de i lang tid på at konstruere deres egen luftballon, som skulle gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest.

Det var en farlig og vovet plan, hvor både forberedelserne og selve flugten, bragte de impliceredes liv i fare i en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi havde informanter placeret alle steder. Og da netop Stasi kommer på sporet af gruppen og deres plan, bliver familiernes flugt en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller.

'Flugten fra Østtyskland' er ifølge Slotsbio en "endeløst spændende film holdt i en fantastisk 70'er-atmosfære", som øjeblikkeligt gjorde den til en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland, hvor den indtil nu er blevet set af mere end en million biografgængere.

Den velkendte historie har tidligere dannet grundlag for adskillige dokumentarfilm samt den amerikanske spillefilm 'Vi skal over i nat' fra 1982 med John Hurt og Jane Alexander.

Ugens børnefilm er 'Iqbal og den indiske juvel'.

Foto: Another World Entertainment

Foto: Another World Entertainment

Publiceret 06 November 2019 14:00