Det er Louise yderst til venstre ved siden af den engelske dronning Victoria. Foto: Barokhavens Venner

Det er Louise yderst til venstre ved siden af den engelske dronning Victoria. Foto: Barokhavens Venner

Foredrag om prinsessen, der blev dronning af Danmark

Barokhavens Venner inviterer til foredrag om den svenske prinsesse Louise, der blev gift med kronprins Frederik

foredrag Barokhavens Venner har arrangeret et foredrag om Louise, der var svensk prinsesse født i Stockholm i 1851 og blev gift med den danske kronprins Frederik. Han blev kong Frederik d. VIII, og Louise blev derved dronning af Danmark. De fik sammen otte børn, hvor den ældste senere blev kong Chr. d. 10, hendes næstældste søn blev den norske kong Håkon d. 7..

Foredraget finder sted tirsdag 22. oktober kl. 19 i Kedelhuset bag Biblioteket.

"Louise hørte til den absolutte elite blandt europæiske kongelige i slutningen af 1800 tallet. Hun var veluddannet og kvik i replikken. Hun skulle styrke Frederik på vejen frem til og under hans kongegerning, hun skulle opdrage sine ældste drengebørn til deres kommende gerning. Særligt gav opdragelsen af prins Christian anledning til, at Louise var i evig konflikt med sine svigerforældre. Hun var hovedrig og havde en smykkesamling, der kunne dække et billiard bord," skriver vennerne om foredraget.

Forfatter Anna Grethe Steensig holder foredraget, som er gratis for medlemmer af Barokhavens Venner, ikke medlemmer er velkomne og skal betale 50 kroner for foredrag samt en forfriskning.

Publiceret 20 October 2019 06:00