Oscar Mukherjee giver koncert i Hillerød.

Oscar Mukherjee giver koncert i Hillerød.

Sangskriver Oscar Mukherjee spiller i Støberihallen

22-årige Oscar Mukherjee spiller nye og gamle sange, når han giver koncert i Hillerød

koncert Sanger og sangskriver Oscar Mukherjee, som er 22 år, er aktuel med udgivelsen 'Sentimental Sleep'. Han giver koncert i Støberihallen fredag 25. oktober.

I den forbindelse tog arrangørerne De Røde Veste en snak med ham om opvæksten i USA, forholdet til mentoren Poul Krebs, hans nye EP og om fremtiden. Læs deres interview her:

Oscar Mukherjee - du har lige udgivet en anmelderrost EP og nu skal du spille koncert i Støberihallen. Kan du fortælle os lidt om din rejse hertil?

Mine forældre flyttede til Californien i slutingen af 90’erne, da jeg bare var 2 år gammel. Som barn i USA kan man overalt ikke undgå at blive bombarderet med alt fra Dylan, CCR og John Mayer m.fl. Jeg sugede med glæde alt til mig. Jeg fik min første guitar, da jeg fyldte 11 år. De første år gik med at lære at spille og synge alle de sange, jeg allerede var så glad for. Jeg sang egentligt bare med, fordi det gav mere opmærksomhed, end blot at spille på guitaren. Efter at være flyttet til Danmark i 2009, begyndte jeg også at skrive mine egne sange – og det gør jeg jo så stadigvæk.

Hvad kalder man egentlig den musik du laver? Kan du fortælle lidt om den nye EP ”Sentimental Sleep”?

Jeg har altid haft det svært med genre-kasser, men jeg skal forsøge. Min første plade, ”Solid Shade of Blue”, var meget inspireret af den amerikanske folk/rock lyd. Jeg føler mig stadig inspireret af de gamle sangskriverikoner, men på den nye EP prøver Nikolaj Heyman (producer) og jeg at trække sangene i en mere moderne retning. Jeg har lyttet meget til Julia Jacklin og War On Drugs, men også Peter Sommer. Det er ikke tilfældigt at jeg har Sommers bassist og trommeslager med i mit band! Jeg stræber efter at skrive sange som bærer præg af den lange sangskrivningstradition jeg, og vi alle, er oplært af, samtidig med at lyden og temaerne er personlige og nutidige.

Du har kaldt Poul Krebs for din mentor – hvordan er I kommet til at kende hinanden?

For nogle år tilbage gik jeg til guitarspil hos Rune Kjeldsen (Rune spiller guitar med Poul Krebs, CV Jørgensen, Hush, osv). Rune producerede min første LP og han spredte så rygtet på bandbussen (med Poul Krebs). En dag ringede telefonen og så ville Poul have mig ud at gæste til en række koncerter. Siden da har jeg optrådt mange gange sammen med Poul, og det er også Poul, der gav mig kontakten til Heyman, som jeg har skabt ”Sentimental Sleep” sammen med.

Nu kommer du snart forbi Støberihallen (d. 25/10). Hvad kan publikum forvente?

De kan i hvert fald se frem til et fremragende band! Jeg har turneret en del i august og september sammen med min trofaste guitarist Jakob Holm. I Støberihallen bliver det med fuldt band og det giver helt klart nogle flere nuancer og muligheder. Vi kommer til at spille nye sange og gamle sange. Jeg boede i Hillerød, som ’teen’, så jeg glæder mig til at give den gas på hjembanen!

Køb billet til på www.derodeveste.dk

Publiceret 12 October 2019 07:00