Daniel Rye, som blev holdt som gidsel af Islamisk Stat, holder foredrag i Hillerød. Pressefoto

Daniel Rye, som blev holdt som gidsel af Islamisk Stat, holder foredrag i Hillerød. Pressefoto

Foredrag i Støberihallen: Daniel Rye var gidsel hos Islamisk Stat

Foredrag med fotografen, der i Syrien blev taget som gidsel

Mareridt Daniel Rye er en dansk freelancefotograf, der under en reportagetur i Syrien med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Daniel Rye fortæller i sit foredrag 15. januar kl. 19 i Støberihallen levende, åbenhjertigt og med grusomme detaljer, om det mareridt han gennemlevede som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien. En forfærdelig men gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut.

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum, løslades Daniel Rye 19. juni 2014, hvorefter IS dræber de tilbageværende gidsler, heriblandt amerikaneren James Foley. Han blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse. Før den blev han en nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel der viderebragte Foleys 'brev' og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Billetter på www.derodeveste.dk

CV

Publiceret 12 October 2019 20:00