Blandt andre Bamse og Kylling kan oplves på slottet. Foto: Agnete Schlichtkrull

Blandt andre Bamse og Kylling kan oplves på slottet. Foto: Agnete Schlichtkrull

Gensyn med børne-tv på Frederiksborg Slot

Glæd dig til et gensyn med dukkerne Kaj og Andrea, Anna og Lotte, Sørøver Sally samt Bamse på Frederiksborg Slot

Igennem de seneste 60 år har DR´s børne-tv været en del af enhver danskers opvækst. Forældre og børn har sammen fulgt de mange elskede figurer og værter. Serier som Sonja fra Saxogade, Bamses Billedbog og Hr. Skæg er blevet sendt flere gange og har været med til at binde os sammen i et fælles univers.

Fra oktober kan børn og voksne nyde et gensyn med alle tiders børne-tv, når Frederiksborg Slot får besøg af udstillingen ”Børne-tv´s Historie”, der rummer originale rekvisitter, scenografiske opsætninger og interaktive elementer, som inviterer indenfor i de magiske universer.

”Vi glæder os til at fremvise de flotte kostumer og rekvisitter fra DR´s børne-tv i de eventyrlige rammer på Frederiksborg Slot. Udstillingen omfatter årtiers familieunderholdning, og der er med garanti noget at mindes og tale om for gæsterne,” siger museumsdirektør Mette Skougaard.

Bamse, Kaj og Andrea

På udstillingen kan man blandt andet se ”Bamses Billedbog”, ”Kaj og Andrea”, ”Gepetto News” og ”Mini MGP” som har været nogle af DR’s helt store hits gennem årene.

Udstillingen åbner 11. oktober på Frederiksborg Slot og kan ses frem til 5. januar 2020.

Man kan også se Kaj & Andrea. Foto: Ulla Voigt

Man kan også se Kaj & Andrea. Foto: Ulla Voigt

Publiceret 10 October 2019 06:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr