Praktiserende læge i Hillerød i 1930’erne Vilhelm Møller-Christensen huskes især for sit arbejde med udgravningen af Æbelholt Kloster.

Praktiserende læge i Hillerød i 1930’erne Vilhelm Møller-Christensen huskes især for sit arbejde med udgravningen af Æbelholt Kloster.

Lokalhistorisk foredrag om Vilhelm Møller-Christensen

Hør om Vilhelm Møller-Christensen, som var praktiserende læge i Hillerød i 1930’erne, men huskes her i byen især for sit arbejde med udgravningen af Æbelholt Kloster

Vilhelm Møller-Christensen (1903-1988) var praktiserende læge i Hillerød i 1930’erne, men huskes her i byen især for sit arbejde med udgravningen af Æbelholt Kloster. Speciallæge Jesper From har netop udgivet biografien ”Vilhelm Møller Christensen - lægen, mennesket og medicinhistorikeren”, og det er overskriften for hans foredrag i Hillerød Lokalhistoriske Forening.

Vilhelm Møller-Christensen var både som fagperson og som menneske en sammensat karakter. I 1935 genopdagede han Æbelholt Kloster sammen med Nationalmuseets arkæologer. Senere udgravede han også Sankt Jørgensgården i Næstved, og undersøgelserne af skeletterne førte frem til vigtig ny viden om sygdommen spedalskhed. Dette og flere andre sider af pioneren og ildsjælen Møller-Christensens liv og virke vil blive belyst af Jesper From. Hans bog vil være til salg i forbindelse med foredraget.

Arrangementet foregår onsdag 9. oktober kl. 19 i Kedelhuset, Fredensvej 12 C, Hillerød. Medlemmer gratis, gæster 40 kroner.

Publiceret 06 October 2019 17:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr