Byg en maskine i Tekno og deltag i efterårsferiens konkurrence på Hillerød Bymuseum. Pressefoto

Byg en maskine i Tekno og deltag i efterårsferiens konkurrence på Hillerød Bymuseum. Pressefoto

Efterårsferie: Byg med Tekno på Hillerød Bymuseum

Hillerød Bymuseum har åbent alle dage i efterårsferien

tekno Hillerød Bymuseum har masser af aktiviteter for børn i efterårsferien.

Deltag i konkurrencen om at bygge den flotteste, sjoveste eller mest fantasifulde ting af Tekno. Hele familien kan bygge med tandhjul, stænger, kæder, skruer og møtrikker, for museet har fundet det gode gamle legetøj Tekno frem. Byg en bil, en høstmaskine eller bare din helt egen Storm-P. maskine.

Når den er klar, tages et foto af maskinen, og så er man med i konkurrencen om at vinde et elektrobyggesæt samt et årskort til hele familien til alle Museum Nordsjællands udstillingssteder. Alle deltagere får et Tekno-bygge-diplom.

Jagten på maskinerne

Derudover kan man tage turen rundt på hele museet med 'Jagten på maskinerne' og opleve Hillerøds historie på en ny måde.

I den gamle købmandsbutik i Tidens Gade kan man sælge varer og dreje håndtaget på det gamle smukke kasseapparat eller veje kaffen af og se og røre alle varerne fra oldefars tid.

Man kan også kolorere billeder i malerværkstedet og gå på opdagelse i Weitzmanns værksted, hvor man kan prøve gamle fysikinstrumenter. I Have-Grethes børneasyl kan de helt små svinge de gamle kobbergryder på komfuret, eller give kludedukken en tur i den gamle dukkevogn.

Onsdag 16. oktober snurrer trykkemaskinerne i Grafisk Museum også i kælderen, hvor man kan få sig en snak med de gamle trykkere.

Alle dage i efterårsferien (også mandag) er der åbent på Hillerød Bymuseum kl. 10-15.

gs

Publiceret 05 October 2019 19:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr