Britt Lind Myrup er en af de kunstnere, der udstiller til Kvinder & Kunst i Frederiksborgcentret. Privatfoto

Britt Lind Myrup er en af de kunstnere, der udstiller til Kvinder & Kunst i Frederiksborgcentret. Privatfoto

68 kvindelige kunstnere udstiller i Hillerød

Netværksorganisationen Zonta inviterer i weekenden inden for til kunstudstilling i Frederiksborgcentret. Samtidig styrker 'Kvinder & Kunst' kampen mod børneægteskaber

Når 68 kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere udstiller på Kvinder & Kunst, så hjælper de andre kvinder både lokalt og internationalt. Overskuddet fra udstillingen gives videre til projekter, der styrker kvinder.

"Til Kvinder & Kunst kan man se på en masse spændende kunst, samtidig med at man støtter et fantastisk formål med at hjælpe kvinder i Danmark og internationalt," udtaler Lene Hjermind, der er formand for business- og netværksorganisationen Zonta Hillerød, i en pressemeddelelse.

Frivillige kræfter

Kvinder & Kunst stables på benene af et netværk af frivillige, engagerede kræfter, fortæller formanden:

"De arbejder alle for det samme formål - at støtte kvinder. Der arbejdes hårdt for at skabe nogle gode rammer, og det er dejligt at mærke, at både kunstnere og publikum ser frem til denne begivenhed hvert år," siger Lene Hjermind.

Se billeder af nogle af udstillerne her:

I år har Zonta besluttet at donere penge fra Kvinder & Kunst til Zonta Internationals indsats mod børneægteskaber i de 12 lande: Bangladesh, Burkina Faso, Etiopien, Ghana, Indien, Mozambique, Nepal, Niger, Sierra Leone, Uganda, Yemen og Zambia.

Fylder 100 år

Zonta Hillerød er en del af organisationen Zonta International, som i år kan fejre 100 år. Det markeres på forskellig vis verden over af Zontas lokale klubber.

"Zonta fylder 100 år den 8. november 2019. Det er fantastisk at være en del af en international organisation, som har arbejdet for at gøre en forskel for kvinder i 100 år, samt at vide at man faktisk er med til at gøre en forskel for kvinderne," udtaler Lene Hjermind.

Menneskerettighederne er fundamentet, når Zonta arbejder for at forbedre kvinder og pigers muligheder både lokalt og internationalt. Siden 1923 har Zontas klubber over hele verden doneret 40,9 millioner dollars til dette formål gennem projekter indenfor uddannelse, sundhed, økonomi og muligheder i samfundet blandt andet i samarbejde med FN.

Udstilling for 13. gang

Det er 13. gang, Zonta inviterer til Kvinder & Kunst. Udstillingen foregår i FrederiksborgCentret, Milnersvej 39 i Hillerød, i weekenden 5. og 6. oktober klokken 10-16. Udstillingen åbnes lørdag kl. 11 af Lene Hjermind.

Som tidligere år vil der være en hyggelig café og et lotteri, hvor præmierne er sponsoreret af butikker og forretningsdrivende fra Nordsjælland samt de udstillende kunstnere. Fra Hillerød udstiller Britt Lind Myrup, Jane Blichfeldt, Janna Espenhain, Lene Kure, Sanne Dræby Ravn og Skafte Nielsen.

Mdt

Publiceret 29 September 2019 09:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr