Man kan bl.a. høre om Pablo Picasso til foredrag i Folkeuniversitetet i Hillerød 11. november. Arkivfoto

Man kan bl.a. høre om Pablo Picasso til foredrag i Folkeuniversitetet i Hillerød 11. november. Arkivfoto

Ny sæson på Folkeuniversitet i Hillerød: Picasso, vikinger og lokalhistorie

Folkeuniversitetet i Hillerød byder på en ny række foredrag inden for en bred emnekreds

I forlængelse af sidste sæsons store interesse for foredrag om litteratur-, musik- og kunsthistorie tilbyder Folkeuniversitetet i Hillerød igen en række foredrag inden for den store emnekreds formidlet af universitetsuddannede lærere.

En ny tilgang til operakomponisten Richard Strauss' skelsættende musikdramatik er at betragte værkerne som orkesteroperaer, og det bliver der i løbet af efteråret givet fem eksempler på. At få ny og original, men velklingende musik ud af den gammelkendte romantiske stil mente Strauss kun var et spørgsmål om talent.

Pablo Picasso er indiskutabelt en af det 20. århundredes mest markante og banebrydende kunstnere, som man hele tiden kan lære noget nyt om. Han eksperimenterede med både materialer og stilarter gennem sit enorme værk og viser en fantastisk evne til hele tiden at forny sig.

Tur til kalkmalerierne

Folkeuniversitetet arrangerer igen en ekskursion til nordsjællandske kirker for at se på og høre om deres unikke kalkmalerier som strækker sig fra 1300- til 1800-tallet. Denne gang går turen til kirkerne i Søborg, Blistrup, Helsingør, Vejby og Valby.

Vikingernes berømte og berygtede erobringstogter kommer også under behandling.

Og det hele bliver suppleret med spændende fortællinger om Hillerøds til tider særdeles brogede fortid med brænde, mord og henrettelser, men også om byens fremtid hvor der er fokus på udvikling og udfordringer.

Tilmeld i god tid

Alle er velkomne til folkeuniversitetets arrangementer, og kan få udbytte af undervisningen uafhængig af ens alder og forudsætninger.

Hele programmet kan ses på www.fuhill.dk og som trykt program på bibliotekerne. Det vil være en hjælp, hvis tilmelding sker senest en uge inden foredraget.

jesl

Publiceret 20 September 2019 13:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr