kom og få en oplevelse for hele familien på Hillerød Bymuseum. Pressefoto

kom og få en oplevelse for hele familien på Hillerød Bymuseum. Pressefoto

Kulturnat på Hillerød Bymuseum

Der er masser af aktiviteter på Hillerød Bymuseum til kulturnatten

Det er ikke kun i centrum af Hillerød, man kan opleve kulturnatten fredag 20. september. I udkanten af slotshaven ligger Hillerød Bymuseum, og her disker man op med mange forskellige oplevelser for hele familien.

"I 'Tidens Gade' er der børneaktiviteter, hvor man kan komme i lære som instrumentmager i Weitzmanns Etablissement eller kolorere billeder hos mester i malerværkstedet. Den gamle købmandsbutik holder længe åbent, og her kan man selv veje kaffen af og røre alle varerne fra oldefars tid eller dreje håndtaget på det smukke gamle kasseapparat. I Have-Grethes børneasyl kan de helt små svinge kobbergryderne og give kludedukken en tur i den gamle dukkevogn," skriver Hillerød Bymuseum i en pressemeddelelse.

Udenfor er der gang i de gammeldags lege med stylter, dåsekast, sækkeløb og tovtræk. Der er tændt op i bålet med kul fra kulsvierne, og der kan laves snobrød. Ved bålet bliver der fortalt historier for store og små, og i museet kan man høre om, hvordan Hillerød blev til og om tilværelsen på landet og i skovene omkring, skriver altså museet i deres pressemeddelelse.

I museet er der skattejagt med flotte diplomer og de gamle trykkemaskiner i Grafisk Museum i kælderen kører hele aftenen.

Museet er åben denne dag fra klokken 17 til 21, og det ligger på Helsingørsgade. Det er gratis at komme ind.

Publiceret 16 September 2019 14:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr